2024. március 28., csütörtök
NBA

Nyitott kérdések az utolsó hétre

A keleti és a nyugati főcsoport hajrája is izgalmasnak ígérkezik a tengerentúli profi kosárlabda-ligában. Az élmezőny már mindkét konferenciában kialakult, de a további helyezések sorsa nem dőlt el, pedig már csak 4 mérkőzésük van hátra a csapatoknak az alapszakaszból. Keleten a Philadelphia, Brooklyn, Milwaukee hármasa mögött a New York, a Bogdan Bogdanovićtyal felálló Atlanta és a Miami egymás mellett nagy tolongásban áll közvetlen playoffot érő helyen, a Bostonnak van még matematikai esélye ugyanerre. A Celtics mellett a Charlotte, Washington, Indiana trió áll a playin-tornát jelentő helyen, és ezt üldözi a három meccses győzelmi szériában járó, montenegrói Nikola Vučevićtyel megerősödött Chicago. Nyugaton a Utah, a Phoenix, a Clippers és a Denver fog osztozni az első helyeken, jó eséllyel ugyanilyen sorrendben. A Luka Dončićtyal fémjelzett Dallas, a Portland és a Lakers hármasából kettő juthat azonnal a rájátszásba, és a hétfő hajnali állás szerint a bajnoki címvédő, továbbra is LeBron James sérülését megszenvedő Lakers kényszerül a selejtezőmeccsre. A Golden State és a Memphis se fel, se le nem mozdulhat a playin-helyekről, de az utolsó bejutó, 10. San Antoniónak van még miért hátrafelé tekingetnie a jó szériákat futó New Orleans és Sacramento miatt.

NBA, alapszakasz: Boston–Miami 124:130, LA Clippers–New York 100:106, Charlotte–New Orleans 110:112, Cleveland–Dallas 97:124, Orlando–Minnesota 96:128, Detroit–Chicago 96:108, LA Lakers–Phoenix 123:110, Sacramento–Oklahoma 126:98.

BL

A Burgos a bajnok

Befejeződött a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) európai topsorozata, a Bajnokok Ligája, amelynek fináléjában a spanyol Burgos egy kevés pontot hozó, elsősorban a védekezésről szóló mérkőzésen 64:59-re legyőzte a török Karsiyakát. A bajnok soraiban egy szerb is volt, Dejan Kravić 8-8 ponttal és lepattanóval járult hozzá csapata sikeréhez.

BL, bronzmérkőzés: Zaragoza–Strasbourg 89:77. Döntő: Karsiyaka–Burgos 59:64.