2024. április 20., szombat

Olcsóbb a PCR és az antitestteszt a bécsi repülőtéren

A turista szezon beköszöntével a bécsi repülőtér illetékesei úgy döntöttek, hogy csökkenték az antitest- és a PCR teszt árait. Ezzel is szeretnék az utazókat támogatni.

Május 10-étől a PCR teszt ára 30 százalékkal lesz olcsóbb, így 69 eurót kell fizetni érte. Megkönnyebbülés a családoknak, hogy ugyan ezt a teszt 18 év alatt mindössze 49 euró.

Az antitestteszt a csökkentést követően a felnőttek számára 25 euró, míg a fiatal korúaknak 15 euróba kerül.

A tesztelést a bécsi repülőtér Office Park 3 elnevezésű részén végzik orvosi központokban. A tesztről készült papír megfelel minden nemzetközi rendelkezésnek, amelyek a beutazás feltételeire vonatkoznak.

A tesztelést minden nap reggel 7 és este 7 óra között végzik. Előzetes bejelentkezés nem szükséges, a várakozás is elenyésző. Az antitestteszt eredményeit már fél óra után kézhez kaphatják, míg a PCR teszt eredményére néhány órát várni kell, legkésőbb a következő napra készül el.

Az eredményeket orvosi pecséttel látják el, és német, valamint angol nyelven adják ki.

A tesztelés mellett a bécsi reptér orvosi központjában általános orvosi vizsgálatot, valamint belgyógyászati, ortopédiai, fogorvosi és más ellátást is biztosítanak. A központ minden szükséges eszközzel fel van szerelve, valamint a legmodernebb információs technológiával. A bejelentkezés itt sem szükséges.