2024. április 24., szerda

Egyformán nehéz Novaknak és Rafának is

A római 1000-es torna sorsolása a két címvédő szemszögéből – 2019-ből Rafael Nadal, tavalyról Novak Đoković védi a győztesnek kijáró pontokat – nagyon érdekesre sikerült. Egyiküknek sem lesz könnyű dolga, hiszen az első fordulóban erőnyerő Đoković a másodikban a brit Evansszal találkozhat, akitől Monte-Carlóban kapott ki, majd a döntőig Dimitrov, Cicipasz, azután Thiem vagy Rublyov következhetnek, míg az alsó ágon Nadal a második fordulóban az olasz Sinnerrel, azután pedig Shapovalovval, A. Zverevvel, végül Karacevvel, Medvegyevvel vagy Hurkacz-csal mérkőzhet.

Györe és Krajinović már rajtoltak is Rómában. A zentai a spanyol Carrenóval, a zombori pedig a kanadai Auger-Aliassime-mal mérkőzött. Mindkettő előtt felcsillant a remény, végül egyformán három játszmában kaptak ki. Lajović az ausztrál Millmannal, Kecmanović az orosz Karacevvel, Fucsovics pedig az argentin Pellával kezd.

A nőknél Halep a címvédő, s nem lehet zsinórban harmadik Barty–Szabalenka döntő, hiszen az ausztrál és a fehérorosz már a negyeddöntőben összekerülhet. Szabalenka Madridban visszavágott Bartynak a stuttgarti vereségért, 10. WTA-serlegét nyerte.
А madridi férfitornán a német A. Zverev és az olasz Berrettini jutott a döntőbe. Zverev nagy stílusban verte a jelen két legjobb salakosának tartott Nadalt és Thiemet, így az este a serlegmeccs esélyesének számított.

RÓMA. – A férfitorna 1. fordulójában: Carreno–Györe 4:6, 6:3, 6:1, Auger-Aliassime–Krajinović 6:3, 6:7, 6:4.
MADRID. – A férfitorna negyeddöntőjében: A. Zverev–Nadal 6:4, 6:4, Berrettini–Garin 5:7, 6:3, 6:0, Thiem–Isner 3:6, 6:3, 6:4, Ruud–Bublik 7:5, 6:1, elődöntő: A. Zverev–Thiem 6:3, 6:4, Berrettini–Ruud 6:4, 6:4, nők, döntő: Szabalenka–Barty 6:0, 3:6, 6:4.