2024. március 29., péntek

Holtrészeg sofőrt fogtak a nagykikindai rendőrök

A nagykikindai közlekedési rendőrség egyik őrjárata vasárnap 21 óra körül, a város szélén megállított egy Peugeot márkájú gépkocsit – írja a građanski.rs hírportál.

Az alkoholtesztet követően a rendőrök megállapították, hogy a nagykikindai illetőségű, 43 éves személynek a vérében az alkoholszint több, mint három ezrelék volt. A nagykikindai rendőrség tájékoztatása szerint a sofőrt azonnal kikapcsolták a forgalomból.

A sofőrt 12 órás kijózanítóra a rendőrségen tartották. Az ilyen állapotban való vezetés bűncselekménynek számít, amelyért magas pénzbüntetés, büntetőpontok, de akár börtönbüntetés is szabható. A rendőrök és az orvosok arra figyelmeztetnek, hogy a 3 és 4,5 ezrelék közötti véralkoholszint akár kómához is vezethet.

Az orvosok elmondása szerint 4,5 és 5 ezrelék már halálos dózisnak számít, ugyanis leállhat a légzés és a keringési rendszer is összeomolhat.

A nagykikindai rendőrségi hivatal területén a rekordot egy szabadkai illetőségű személy tartja, aki egy Yugo 55 márkájú gépkocsit vezetett, és akit két évvel ezelőtt fogtak el a rendőrök Oromnál. Az ittas sofőr szervezetében 4,21 ezrelék véralkoholszintet mértek.