2024. március 19., kedd

Újabb hely a társalgásra

A Heréskert városnegyedben újabb társalgási pontot alakítottak ki, amelyet az Új helyek projektum keretében építettek meg. Milan Đurić polgármesterhelyettes és Nemanja Milenković, az Újvidék – Európa Kulturális Fővárosa Alap igazgatója tegnap meglátogatta a Pirosi utca mellett kialakított, újabb társalgási pontot, amelyet az önkormányzat és a polgárok együttes erővel terveztek. Az Újvidék – Európa Kulturális Fővárosa Alap, az Újvidéki Építészmérnökök Egyesülete és a városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatal immár négy éve azon munkálkodnak, hogy olyan térségeket alakítsanak ki, amelyeknek köszönhetően a polgárok jobban érezhetik magukat lakókörnyezetükben.

– Az Új helyek projektum nagyon fontos a város fejlődésének szempontjából. Mindenki megbizonyosodhat arról, hogy ha megkérdezzük a polgárokat, hogy mit szeretnének lakóhelyük közelében, és ezt megvalósítjuk, akkor sokkal közelebb kerülhetünk egymáshoz. Ez a projekt azt bizonyítja, hogy ha összefognak a polgárok, a független szakértők és az önkormányzat, akkor sokkal színvonalasabb munkát végezhetünk, és ez mindannyiunk érdekében áll – magyarázta Đurić.

– Minden új helynek megvan a sajátossága, és mindegyikük egy újabb képkockát alkot Újvidék sokszínűségében. Amikor a városi társalgási pontok kialakításáról van szó, minden esetben először a polgárokat kérdezzük meg arról, hogy mit szeretnének, aztán természetesen a szakmabelieket, hogy ez hogyan és milyen feltételek mellett kivitelezhető. Az önkormányzatnak ez a fajta hozzáállása remélhetőleg eredménnyel jár, és hozzájárul majd Újvidék fejlődéséhez, az Európa Kulturális Fővárosa projekt után pedig tovább folytatjuk az elkezdett fejlesztéseket ezen a téren is – mondta Nemanja Milenković.

Az Új helyek projektim keretében a felsoroltakon kívül felújítják még Pétervárad óvárosát, az Almási negyedet, az óvárost, a Limán városnegyedet, valamint a művelődési állomások hálózatát.