2024. április 20., szombat

Rengeteg látogató a topolyai vásáron

A tartomány egyik legnagyobb és legszebb vására kétségkívül a topolyai, amelyet még 1806 óta rendeznek meg a településen, amikor az megkapta a mezővárosi rangot.

Napjainkban Topolyán havonta egyszer van vásár, mégpedig minden hónap második vasárnapján. Az eladók mellett százával érkeznek a vásárlók és azok is, akik szeretnének egy jót társalogni, nézelődni.

A mai, május 9-én megtartott vásáron sem volt ez másképp. A jelenlegi járványhelyzetben eddig folyamatosan elhalasztották a vásárt. Most a kellemes májusi időjárás is kedvezett, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a mai napon sokak szerint a látogatottság rekordot is döntött.

Kínálat akadt bőven, de sokan beérték apróságok vásárlásával is. Az eladók elmondása szerint a „nézelődők" száma volt a legnagyobb. A legjobban a vendéglátók jártak, mondják, akik élelmet és italt kínáltak, mivel 12 óra után már minden elfogyott az élelmiszerbőlm beleértve a bárány- és disznóhúst is.

– Rendszeresen járok a vásárra, most az idő is szép, ezért körül lehet nézni, esetleg vásárolni is. A választék szokás szerint nagy, de látszik, hogy keveset vásárolnak az emberek. Úgy tűnik, kiköltekeztük magunkat az ünnepek alatt, az emberek többsége csak sétál és nézelődik – mondta egy járókelő.

Mindent összevetve az embereknek jól esett kilátogatni a vásárra, ahol – ha csak egy kis időre is – megfeledkezhettek a járványról, amely már több mint egy éve tart.