2024. április 24., szerda

Ifjúsági Iroda a város szívében

Vanja Udovičić és Dane Basta jelenlétében adták át az új helyiséget

Szerbia egyik legrégebbi Ifjúsági Irodájaként, 2006-ban alakult meg Óbecse község Ifjúsági Irodája, mint a helyi önkormányzat része, amely a kezdetektől fogva folyamatosan fejlődött. 2012 óta az Ifjúsági Iroda azon események szinonimájává vált, melyek hűen tükrözik a község területén élő fiatalok érdekeit és igényeit. Az iroda ma a fiatalok ötleteinek, kezdeményezéseinek és problémáinak biztos pontja, tevékenységeiben nagyszámú fiatal vesz részt, ezzel minden nemzedék számára példát mutatva. Az iroda támogatást nyújt a fiataloknak, és fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy minden fiatal számára egyenlő feltételeket és lehetőségeket biztosítson a fejlődéshez. Népszerűsítik a szolidaritást, a toleranciát, a különbségek elfogadását, az együttműködést és az összetartozást, ezenkívül határozottan ösztönzik a fiatalok körében az alkotást, a kreativitást és az eredetiséget.

Az iroda pénteken, május 7-én, újabb fordulóponthoz ért, amikor is a város szívében, a Városi Színház épületében lévő irodahelyiséget átadták rendeltetésének.

– Az új helyiség ifjúsági klubként is működni fog, amely mindenki számára elérhető lesz, hiszen a fiatalok mellett egyesületek és szervezetek is használhatják majd. A helyiség kialakítását és berendezését, amely másfél millió dinárt tett ki, Óbecse község költségvetéséből tudtuk fedezni. Az elmúlt két évben nyitottunk Ifjúsági klubot Péterrévén és Bácsföldváron is, és tervben van, hogy Mileševón is nyitunk egyet – mondta Péter Diana, az iroda koordinátora.

Az ünnepélyes megnyitón jelen volt Vanja Udovičić sport- és ifjúsági miniszter a munkatársaival, illetve a községi vezetők mellett Dane Basta tartományi ifjúsági és sporttitkár is részt vett az irodahelyiség átadásán. A miniszter és a titkár a jelen lévő fiatalokkal sakkoztak, és kötetlen beszélgetést folytattak.

Dragan Tošić polgármester felszólalásában köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek az iroda kialakításában, a fiataloknak és vezetőiknek, illetve a jelenlévő vendégeknek is. Elmondása szerint a klubhelyiség sportesemények, kulturális rendezvények, oktatási előadások, műhelyek és környezetvédelmi tevékenységek színhelye is lesz.

– Nagy öröm számomra, hogy jelen lehetek az egyik legaktívabb és legjobb Ifjúsági Iroda új helyiségének átadásán. Ez azt mutatja, hogy a fiatalokkal kemény és magas szintű munka folyik Óbecsén, hiszen mindig arra törekednek, hogy jobbak legyenek, jobb körülmények között dolgozzanak. Ez egy óriási felelősség is! Az új iroda a kreativitásnak, a tudásnak és fejlődésnek ad helyet. Kedves fiatalok, ne mondjatok le az álmaitokról, mindig törekedjetek, dolgozzatok és mutatkozzatok meg, és dolgozzatok azon, hogy községetek, minőségi és élhető város legyen! Mi azért vagyunk itt, hogy továbbra is támogassunk benneteket, az ötleteiteket, hogy azok megvalósuljanak – mondta Vanja Udovičić, aki a megnyitó után Bácsföldvárra is ellátogatott, ahol a helyi Svetozar Marković iskolának és a Vojvodina labdarúgóklubnak sportfelszerelést ajándékozott.