2024. április 20., szombat

Nehéz csoportban a magyarok és a szerbek is

A csütörtök esti sorsolás alkalmával eldőlt, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott Portugáliával, Izlanddal és Hollandiával, míg Szerbia Horvátországgal, Franciaországgal és Ukrajnával került azonos csoportba a jövő januári magyar–szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon. A magyarok Budapesten, a szerbek pedig Szegeden játsszák a csoportmeccseket.

A budapesti húzáson a 24 csapatot hat csoportba osztották, minden négyesből az első kettő jut a középdöntőbe. Az egyik középdöntős csoportnak Pozsony, a másiknak Budapest ad otthont, majd az elődöntőket, a bronzmérkőzést és a finálét a magyar fővárosban rendezik. Az öt helyszínen összesen 65 mérkőzést tartanak a 18 nap alatt. A kontinensviadalt január 13-a és 30-a között rendezik.

Az Eb csoportbeosztása, A csoport (Debrecen): Szlovénia, Dánia, Észak-Macedónia, Montenegró. B csoport (Budapest): Magyarország, Portugália, Izland, Hollandia. C csoport (Szeged): Horvátország, Szerbia, Franciaország, Ukrajna. D csoport (Pozsony): Németország, Ausztria, Fehéroroszország, Lengyelország. E csoport (Pozsony): Spanyolország, Svédország, Csehország, Bosznia-Hercegovina. F csoport (Kassa): Norvégia, Szlovákia, Oroszország, Litvánia.