2024. április 20., szombat

EU-karaván Szerbiában

Az Európa Unió és Szerbia együttműködését mutatja be az a kiállítás, amelyet Sem Fabrizi, az EU szerbiai küldöttségének vezetője és Zoran Radojičić, Belgrád polgármestere nyitottak meg ma a Knez Mihailova utcában levő Delijska česma nevű kútnál.

Az érdeklődők a kiállításon megismerhetik azt a 200 orvost, akik a koronavírus-járvány elleni küzdelem folyamán uniós támogatásból végezhetik a munkájukat Szerbiában. Megtudhatják azt is, hogy az unió több millió régi bírósági eljárás lezárását támogatta országunkban. A téren parkoló mentőautó az egészségügy, a traktor pedig a mezőgazdasági uniós támogatások jelentőségét jelképezi – írja a FoNet.

A megnyitón Fabrizi kiemelte, hogy az interaktív kiállítást Európa napja alkalmából indítják útra Belgrádból. Az EU-karaván május folyamán még tíz szerbiai várost bejár, hogy népszerűsítse az európai értékeket és célkitűzéseket. A csatlakozási folyamatok jelentőségét méltató tárlatot a belgrádiak mellett Niš, Újvidék, Valjevo, Užice, Negotin, Pirot, Szabadka, Versec, Kraljevo és Kragujevac lakosai is megtekinthetik.