2024. április 26., péntek
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Török együttműködés bővítéséről tárgyaltak

Igor Mirović tartományi kormányfő pénteken fogadta a Török Köztársaság újonnan kinevezett nagykövetét, Hami Aksoy-t, akivel a gazdasági együttműködés bővítéséről tárgyaltak. Szó esett az új török vajdasági beruházások lehetőségeiről, valamint a tartomány és a török régiók közötti intézményi együttműködés kialakításáról.

A felek egyetértettek abban, hogy a két ország közötti politikai kapcsolatok magas szinten vannak. A két elnök korábbi találkozói hozzájárultak fontos, mindenekelőtt infrastrukturális projektek megvalósításához. Mirović nagy előrelépést lát az egészségügy, a mezőgazdaság, valamint a kultúra területén.

A nagykövet kiemelte, a török vállalatok érdekeltek a vajdasági területen történő beruházásokban, valamint bejelentette, hogy a gazdasági együttműködés elmélyítése érdekében tervezik a Török Kereskedelmi Kamara küldöttségének látogatását Szerbiába.

A találkozón bejelentették, hogy a török fejlesztési ügynökség felszerelést adományoz Versec városának, a speciális igényű emberek számára.