2024. április 25., csütörtök

Adományok az Arany János Általános Iskola dolgozóinak

A szellemi tulajdon világnapja alkalmából Kádár Judit, Kónya Merlin, Gyólay Karolina, Lékó Piroska és Kiss Zenóbia, a szabadkai Soroptimist Klub aktivistái az Arany János Általános Iskola munkaegységeibe látogattak el a napokban. Az oromi, oromhegyesi, illetve a tóthfalusi munkaegységekben dolgozóknak munkájukhoz nélkülözhetetlen felszerelést tartalmazó ajándékcsomagokat nyújtottak át, amelyek fejenként 42 füzetet, mappát, határidőnaplót, nagy asztali jegyzettömböt, bögréket, poharakat stb. tartalmaztak. Az akciót támogatásban részesítette Zsemberi János, a Sat-Trakt Kft. és a TSC labdarúgóklub tulajdonosa, Lőrinc Sándor, a Fantastico wellnessközpont és étterem tulajdonosa, Csíkos Igor, a szabadkai Csíkos Nyomda tulajdonosa, Bús Ilona, a Tisacoop Hungaricum vállalatból és a magyarkanizsai egészségház.

A jótékonysági akció kapcsán Kiss Zenóbia, a szabadkai Soroptimist Klub elnök asszonya napilapunknak elmondta, hogy mivel az általuk meglátogatott iskolák dolgozói többnyire nők, ezzel a cselekedetükkel is – a szervezetük céljával összhangban – a nők munkájának lényegességére szándékozták felhívni a figyelmet. Zenóbia egyben megjegyezte, hogy az akció időpontjaként azért választották a szellemi tulajdon világnapját, mert az ENSZ Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) 2001 óta szervez ehhez kapcsolódóan programokat, amelyekkel a szellemi tulajdon védelmének fontosságára szeretné felhívni a figyelmet, hiszen ez nemcsak az ötletgazdák, hanem a gazdaság számára is fontos tényező.

A szabadkai szervezet a közeljövőben a Zentai Közkórháznak egy inkubátort szándékozik adományozni, amit Farkas Bertalan, a nemzet űrhajósa ajánlott fel, ugyanakkor három helyszínen megszervezik a róla íródott könyv bemutatóját is. A jelenleg felújítás alatt álló martonosi könyvtárnak pedig egy 1000 kötetből álló könyvcsomagot ajándékoznak. Kiss Zenóbia azt is elmondta, hogy szeptemberben megünnepelik a Nemzetközi Soroptimist Klub fennállásának 100. évfordulóját, novemberben jótékonysági bált rendeznek a szabadkai Pátria Szállodában, a december pedig teljes egészében az ajándékaik széthordásával telik majd el. Ezekkel a tevékenységekkel párhuzamosan pedig pénzt gyűjtenek, hogy házat vásároljanak a szegénysorban tengődő tiszaszentmiklósi Szarvák családnak.