2024. április 25., csütörtök

Már a plázában is felvehetjük az oltást

Nagy az érdeklődés, hamarosan további oltópontokat is kijelölnek

Megnyílt a Promenada bevásárlóközpontban az Újvidék Egészségház újabb oltópontja.

Veselin Bojat, az Újvidék Egészségház igazgatója elmondta, hogy szerinte jó ötletnek bizonyult az, hogy a Promenada bevásárlóközpontban nyitottak oltópontot, mert az immunizációs folyamatot sikerült még egy lépéssel emberközelibbé tenni.

Jelenleg két fajta oltás áll rendelkezésre a bevásárlóközpontban, a Pfizer és a Sinopharm. Ha szükség mutatkozna rá, akkor a többi fajtából is biztosítanak eleget, mondta az Újvidék Egészségház igazgatója.

Dragan Stajić, a városi egészségügyi tanács tagja kifejtette, Újvidéken jó ütemben halad a polgárok immunizációja. A 80 évnél idősebbek háromnegyedét már beoltották, a 60 év körüliek esetében pedig 60 százalék körül alakul a beoltottsági arány. Stajić szerint az újabb oltóponttal lépést tettek a 20 és 50 év közötti polgárok felé, mert így is számukra könnyebben megközelíthetővé válik a vakcina.

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere ma kijelentette, büszke a polgárokra azért, mert nagy számban megjelentek a Promenada bevásárlóközpontban megnyílt oltóponton.

– A megnyitást követő két órában több mint 50 polgárt oltottak be a bevásárlóközpontban kialakított új oltóponton, kimondottan nagy az érdeklődés. A következő napokban a BiG bevásárlóközpontban is nyílik majd egy hasonló oltópont. Örülök annak, hogy sikerült közelebbi, újabb oltópontokat nyitnunk olyan helyiségekben is, amelyeket könnyebben közelítenek meg a polgárok – magyarázta a polgármester.