2024. április 18., csütörtök
BÁCSKOSSUTHFALVA

A fonalgrafika vonzásában

Huszonkét gyermek vett részt a bácskossuthfalvi Ady Endre Magyar Művelődési Központ Tarka virág kézműves szakosztálya hagyományos, 7. Fonalgrafika táborában. A csütörtökön és pénteken megszervezett foglalkozások színhelye a Művelődési Ház volt, a fő témája pedig az üdvözlőlap készítése. A foglalkozásokat szorgos, hozzáértő asszonyok közreműködésével Bece Angéla, a Tarka virág kézműves szakosztály elnök asszonya vezette.

– Habár a tábort úgy hirdettük meg, hogy előtudással rendelkező, haladó fonalgrafikás gyerekeket várunk, szép számmal érkeztek hozzánk kezdők is. Ami külön öröm számunkra, hogy a foglalkozásokra történő felhívás nem csak az Ady táncosait szólította meg. Képeslapokat készítettünk ezúttal. Hogy az alkotások érdekesebbek, vonzóbbak legyenek valamennyi gyermek számára, aki igényelte, ráragaszthatott egy-egy színes gyöngyöcskét is a munkájára. A fonalgrafika csodája abban is rejlik, hogy gyakorlatilag a kézimunkázás gyermekszobája, mert a gyerekeket lassan bevezeti a kézzel, kreativitással készült alkotások világába. Arról nem is beszélve, hogy rendkívül jótékony hatással van a finommotorikus mozgásuk fejlesztésére, azon keresztül pedig az agyműködés fejlődésére – tudhattuk meg Bece Angélától.

A munkákból a második nap végén kiállítást szerveztek. A program megvalósítását, mint ahogy az Ady Endre Művelődési Központ keretében működő Tarka virág alkotóműhelye egész éves tevékenységét a Csoóri Sándor Alap támogatta. A foglalkozás lebonyolításához Topolya község és Bácskossuthfalva helyi közössége járult hozzá.