2021. június 25., péntek

Vádat emeltek Ivan Kontić ellen – VIDEÓ

Vádat emelt a újvidéki Felső Ügyészség Ivan Kontić (30) szerb-montenegrói kettős állampolgár ellen, gyilkossági kísérlet bűntette miatt. A bíróság Kontić előzetes fogvatartását is egy hónappal meghosszabbította.  

Mint ismeretes, Kontić augusztus 24-én az újvidéki Zsidó utcában brutálisan megvert egy 28 éves férfit, aki a súlyos ütések nyomán elvesztette eszméletét, bántalmazója pedig ekkor sem állt meg, hanem karját törte. A térfigyelő kamera felvétele napokig körözött az interneten, nem kis megrökönyödést váltva ki.

Az elkövetőt októberben, a montenegrói fővárosban tartóztatták le. Kontić az előzetes meghallgatáson tagadta a gyilkossági kísérlet tényét. Védekezésének alapját képezi, hogy Kontić – mint a montenegrói dzsúdó válogatott valamikori tagja –, nagyon is jól ismeri azokat az ütéseket, amellyekkel életveszélyesen meg lehet sérteni valakit, és éppen ilyen ütéseket nem alkalmazott. A védelem szerint a nyilvánoisság elé kerülő felvétel, amely az egész eljárás kiindulópontja volt, nem tükrözi híven a valóságot. Kontić azt is tagadta, hogy elmenekült volna a szomszédos országba, hisz állítása szerint semmilyen eljárás nem folyt ellene, ami miatt menekülnie kellett volna. 

Az is tény, hogy a rendőrség érdemben mindaddig nem foglalkozott az üggyel, amíg a felvételek közfelháborodást nem keltettek a közösségi médiában, tehát körülbelül egy hónap telt el a verekedéstől Kontić azonosításáig.

Az eset miatt az akkor Újvidéken rendőrfőnöki tisztséget ellátó Milorad Šušnjićot is felfüggesztették a szolgálatból.

Kontićon kívül vád alá helyeztek még két személyt, akik szintén részt vettek a verekedésben.