2024. március 29., péntek
SZENTTAMÁS

Újabb oltópont nyílik

A szenttamási Dr. Đorđe Bastić Egészségházban továbbra is folytatódik az akció, amely lehetővé teszi, hogy előzetes regisztráció nélkül is fel lehessen venni a védőoltásokat. Az intézményben működő oltóponton május 6-ától (csütörtök) 11-től 14 óráig várják az érdeklődőket, akik a kínai Sinopharm és az orosz Sputnyik V oltás közül választhatnak.

Az egészségház ugyancsak értesíti a polgárokat, hogy az orosz Sputnyik V vakcinát kivéve a többi oltóanyagot felvehetik a 16 évnél idősebbek, a legalább 12 hetes várandósok és a szoptató nők is.

Az intézmény oltással foglalkozó egészségügyi dolgozói felszólítják a polgárokat, hogy éljenek a lehetőséggel, és egyszerűen, gyorsan és várakozás nélkül vegyék fel az oltást, hozzájárulva így a kollektív immunitás szintjének emeléséhez.

A közleményben egyúttal felhívják a szenttamásiak figyelmét, hogy a Kék Kör, a Cukorbetegség Ellen Küzdők Szenttamási Egyesületének helyiségében (Sonja Marinković 18/a) egy újabb oltópont nyílik, amely péntektől, illetve szombattól fogadja az oltás iránt érteklődőket.

Az említett címen minden feltétel adott az oltáshoz: biztosított az oltóanyagok tárolása, a páciensek egészségügyi vizsgálata, maga az oltás és az azt követő rövid tartózkodáshoz szükséges felszerelés és helyiség is. Az oltópot megnyitásáról és az oltási időpontokról a napokban tájékoztatjuk a polgárokat, olvasható a szenttamási egészségház közleményében.