2024. március 29., péntek

Lehetséges lesz a végzősök számára az ünneplés?

Az enyhítésekkel együtt a végzősök számára is megcsillant a remény, hogy júniusban mégis ünnepléssel köszönhetnek el az iskoláztatásuk egyik szakaszától. Az iskolák igazgatói megosztottak ebben a kérdésben, az éttermek és szórakozóhelyek tulajdonosai pedig készen állnak, a végső döntés azonban mégis a válságstábon áll – írja a Blic hírportál.

A reményt nemrégiben dr. Predrag Kon epidemiológus csillogtatta meg.

Júniusban esküvők és végzős estek várnak bennünket, a járványtani előírások enyhítése egyúttal az ünnepségek megtartását is jelenti – mondta Kon.

Hozzátette, hogy mindenekelőtt szükséges napi szinten a fertőzöttek számát ezer alá csökkenteni, majd ezt követően két számjegyűre.

Időközben Belgrád Város önkormányzata, valamint a Városi Közegészségügyi Intézet is különféle tervekkel álltak elő, hogy a végzős estek és hasonló ünnepségek hogyan is néznének ki. Ezek szerint csak meghívásos alapon lehetne összegyűlni, védőmaszkokat kell viselni, a zene plexiüveg mögött lenne játszva és puszik sem csattanhatnának el.

Idáig semmit sem terveztünk, de nyitva tartjuk a lehetőséget, ha enyhítésekre kerül sor és lesz érdeklődés a tanulók között is. Mindenképpen azon igyekszünk, hogy segítsünk nekik ebben – nyilatkozta Miloš Bjelanović, a zimonyi gimnázium igazgatója.

Szavai szerint jelenleg az a legvalószínűbb megoldás, hogy az ünneplés nyílt téren legyen megtartva. Elmondta, hogy idáig még nem kaptak ajánlatokat a hotelektől, vagy éttermektől, ezért ez a téma még nincs terítéken az iskolában. A többi oktatási intézményben is hasonló a helyzet.