2024. április 20., szombat
BAJNOKOK LIGÁJA

Angol házidöntő!

Thomas Tuchel az első edző, aki két egymást követő évben két különböző csapattal jut BL-fináléba. A német szakember a magyar Löw Zsolttal az oldalán tavaly a PSG-t irányította döntőbe, az idén a Chelsea-vel hajtotta végre ezt a bravúrt. A BL-elődöntő szerdai visszavágóján a londoni kékek 2:0-ra legyőzték Zidane Real Madridját, így összesítésben 3:1-re nyerték a párharcot.

A legrangosabb európai kupasorozat fináléját május 29-én rendezik Isztambulban. Az angol házidöntőben a Manchester City és a Chelsea csap össze.

BL, elődöntő, visszavágó: Chelsea–Real Madrid 2:0 (tj. a Chelsea 3:1-gyel).

SZERB SZUPERLIGA

Belgrád: Partizan–TSC 3:1 (0:0)

Partizan-stadion, vezette: Jovanović (Belgrád). Gólszerzők: Natcho az 54., Holender a 64., Jojić a 67., illetve Duronjić a 83. percben.

Partizan: Stojković, Urošević, Vujačić, Marković, Miljković, Ščekić (Smiljanić, 77.), Zdjelar, Jojić (Terzić, 77.), Natcho (Pavlović, 70.), Jović (Stevanović, 70.), Holender (Stulić, 70.).

TSC: Filipović, Petković (Varga, 79.), Antonić, Damjanović, Petrović, Tomanović (Đakovac, 67.), Banjac (Tumbasević, 79.), Stanojev (Duronjić, 67.), Milićević, Zec (Tomašević, 85.), Lukić.

A gól nélküli első félidő után a belgrádi Partizan egyértelműen a TSC fölé emelkedett. A három pont kérdését bő tíz perc alatt lerendezte Natcho, Holender és Jojić. A topolyaiak a hajrában Duronjić révén megszerezték a becsületgólt.

A 35. forduló: Inđija–Mačva 2:2, Partizan–TSC 3:1, Vojvodina–Radnički (N) 0:0, Zlatibor–Metalac 1:0, Rad–C. zvezda 2:2. Az élcsoport: C. zvezda 99, Partizan 89, Čukarički 68 pont, ... TSC 49, ... Spartacus 47 pont stb. A következő fordulóban (május 8., 9.): Voždovac–Napredak, Novi Pazar–Mladost, Proleter–Radnik, Mačva–Vojvodina, Metalac–Bačka, Radnički (N)–Rad, Spartacus–Inđija, TSC–Javor, Čukarički–Partizan, C. zvezda–Zlatibor.