2024. április 25., csütörtök
EURÓPA-LIGA

Csak egy kérdés maradt

Ma este (21) a BL után a második számú európai kupasorozatban, az El-ben is megtartják a sorozat elődöntőit. A két párharc közül igazi tét már csak az egyiken van, mert a Manchester United pontosan egy hete 6:2-vel feltörölte a padlót a Roma együttesével. A Farkasok ebből a hátrányból aligha állnak fel. Döntőbe jutásukhoz legalább négy gól kellene úgy, hogy a Vörös Ördögök eközben egyszer sem veszik be az olaszok hálóját – nem tudni, melyik részfeladatot nehezebb kivitelezni.

A másik összecsapás viszont még teljesen nyitott. A Villarreal hazai pályán 2:1-re legyőzte ugyan az Arsenalt, de az Ágyúsoknak sokat számíthat az idegenben szerzett gól. A párharc végkimenetelét azért is nehéz megjósolni, mert mindkét csapat hektikusan teljesít hazája bajnokságában: míg az Arsenal az elmúlt öt meccséből kettőt megnyert, kettőt elvesztett, egyszer pedig döntetlent játszott, addig a Villarreal két győzelmet és három vereséget tud felmutatni. Igaz, a gárdák a hétvégén megnyerték utolsó kihívásukat a PL-ben és a La Ligában, de továbbra is kérdéses, hogy ez mire lesz elég a honi versenyfutásban. Az El-elődöntő éppen ezért kiemelt fontosságú lehet a felek számára, hiszen ha a bajnokságban nem jön össze az európai kupaszereplést érő hely megszerzése, úgy az El-diadal jövőre is garantálná a nemzetközi részvételt. Egy-egy jelentősebb hiányzó akad itt is, ott is, hiszen sérülés miatt David Luiz és Iborra biztosan nem lép pályára, de piros lapos eltiltás miatt Ceballos és Capoue sem lesz ott a visszavágón.

Az Arsenal idén eddig parádésan szerepelt a sorozatban, ezzel együtt rekordszámú, 33 gólt is felmutattak az Ágyúsok. Ma este akár egy is elég lehet a továbbjutáshoz...