2024. április 26., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Mahrez, az ellenanyag

A Manchester City csapata a 2:1-es idegenbeli siker után hazai pályán 2:0-val múlta felül a PSG gárdáját. A párharc során lőtt négy angol gólból hármat az algériai támadó, Rijad Mahrez szerzett. A kedd esti találkozón az utolsó pillanatban derült ki, hogy a párizsiak vezetőedző, Pochettino nem nevezte a kezdőbe Kylian Mbappét. A francia ifjú állítólag vádlisérüléssel bajlódott, olyannyira, hogy még csereként sem kapott lehetőséget a meccsen. Az Etihad stadionban lebonyolított mérkőzésen Guardiola takitkailag megint legyőzte Pochettinót: a City feladta a labdabirtoklásból szerzett fölényét, s inkább magára engedte a franciákat. A 11. percben Mahrez egy kipattanó labdára csapott le, és gurított Navas mellett a hálóba. A játék képe ezután sem változott igazán, hiszen a hazaiak nyugodtak maradtak, a PSG pedig folyton támadott, de sokatmondó adat az összecsapásról, hogy a párizsiak 14 próbálkozásából egyetlenegy sem találta el a kaput. A fordulás után a 63. minutumban a City tankönyvbe illő kontra után eldöntötte a párharc kérdését, ekkor Foden asszisztált Mahreznek.

Neymar egyedül nem tudott döntő faktor lenni a meccsen, ami pedig a második City-gól után következett, nem volt túl szép. Di Maria kemény belépőjét azonnal piros lappal „jutalmazta” a játékvezető, később Verratti is besárgult. A hajrában leginkább már csak az volt a kérdés, hogy az angolok megússzák-e sérülés nélkül a játékidőt. A lefújás előtt Kimpembe és Danilo is csúnyán szabálytalankodott, ezeknek a becsúszásoknak sárga lett a büntetése, végül mindenki épp bőrrel megúszta a lefújásig.

BL, elődöntő, visszavágó: Manchester City–PSG 2:0 (továbbjutott a Manchester City 4:1-gyel). Szerb Szuperliga, a 35. forduló: Bačka–Novi Pazar 0:1, Javor–Proleter 1:1, Mladost–Voždovac 1:0, Napredak–Čukarički 1:0, Radnik–Spartacus 2:0. Az élcsoport: C. zvezda 98, Partizan 86, Čukarički 68, ... TSC 49, ... Spartacus 47 pont stb.