2024. április 18., csütörtök

Óriási tolongás Belgrádban az oltásért – VIDEÓ

Az első száz beoltott háromezer dináros bevásárlási utalványt kapott, talán ez válthatta ki a meglepően nagy „érdeklődést" a vakcina iránt

A belgrádi Ušće városrészében lévő bevásárlóközpontban hatalmas tömeg várakozott a védőoltásra, ami időnként valóságos tolongásba csapott át. Mint ismeretes, mától hivatalosan kezdetét vette az oltakozás minden polgár számára ebben az épületben is – írja a Mondo hírportál.

Az előzetes bejelentések szerint az első száz beoltott háromezer dináros bevásárlási utalványt kapott. Erős a gyanú, hogy ez nagyban hozzájárult a váratlanul nagy tumultus kialakulásához.

Az egyik pillanatban egy incidensre is sor került, egy kommunális rendőr járt pórul. Megpróbált rendet teremteni és igyekezett a sort ellenőrzés alatt tartani, ugyanis a várakozók között idősek és édesanyák is tartózkodtak gyermekeikkel. A polgárok tolakodása miatt egy óvatlan pillanatban a mozgólépcsőn találta magát, de az utolsó percben sikerült megkapaszkodnia és elkerülte az esést.

Néhány órával korábban szintén tumultust jeleztek, ugyanis tolakodásra került sor egy mozgólépcsőn. Ez alkalommal fizikai leszámolásra is sor került, de valószínűleg a nap hátralevő részében is hasonló esetekre kell majd számítani.

Az ingyenes bevásárló utalványok osztása holnap is folytatódni fog. A nap folyamán az első ötven beoltott számára ugyanannyi ötezer dinár értékű utalványt osztanak ki, amit a Fashion Company üzletekben tudnak majd felhasználni a polgárok. Ezt követően szombaton az első száz beoltottnak ugyanannyi ajándékot biztosít a BG-Elektronik vállalat.