2024. április 25., csütörtök

Falopáson érték a Fruška gora Nemzeti Park két alkalmazottját

Az ürögi rendőrség letartóztatta a Fruška gora Nemzeti Park két alkalmazottját, valamint még három gyanúsítottat, akiket falopással gyanúsítanak – írja a 021.rs hírportál.

Előállították G. R.-t (36), valamint M. Đ.-t is (33), aki szintén ebben a közvállalatban dolgozik. Mellettük még P. S.-t (47), Z. C.-t (29) és B. S.-t (59) is előállították.

Az ürögi rendőrség a gyanúsítottakat a nemzeti parkban kapta el, mégpedig egy teherautó mellett, amelyen már 10,6 köbméter kivágott fa állt, minden szükséges dokumentáció nélkül. A szávaszentdemeteri rendőrségi hivatal közleménye szerint a kamiont ideiglenesen elkobozták, a fát pedig a nemzeti parknak visszaszolgáltatták.

Az elkövetőket rablás bűncselekményével gyanúsítják, ezért 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték őket, majd ezt követően az rumai/árpatarlói alapfokú ügyészség elé kerültek. A bíró a két elkövetőt 30 napos elzárásra ítélte.

A nemzeti park illetékesei nem kommentálták az esetet, azt sem árulták el, hogy milyen következményekre számíthatnak a lopással gyanúsított alkalmazottak. Ez már nem az első alkalom, hogy a közvállalat alkalmazottai visszaéléseket követnek el. Ismeretes Konstantin Plužarević, az igazgató segédjének esete, akit még 2019-ben leváltottak és áthelyeztek egy másik munkakör élére. Az esetre számos ellenőrzést követően került sor, melynek során több szabálytalanságot is megállapítottak. Ezt megelőzően ugyanez az alkalmazott felmondást kapott, mert megkárosította a vállalatot több százezer dinárral.