2024. március 29., péntek

Šapić: Nem változtattam a politikai álláspontomon

A haladó és patrióta párt egyesítését májusban véglegesítik

Aleksandar Šapić, a Szerb Patrióta Szövetség (SPAS) elnöke kijelentette, hogy nem tárgyalt Aleksandar Vučić államfővel a polgármesteri tisztségre való kinevezésének lehetőségéről, sem pedig a városi tanácsokról, vagy funkciókról – írja a Vajdasági RTV.

A K1 televíziónak ugyanakkor elmondta:

– Biztos vagyok benne, hogy a legerősebb felállással fogunk indulni az ország minden lehetséges helyén – mondta Šapić, majd hozzátette, politikailag laikusnak kell lenni ahhoz, hogy az SNS és a SPAS pártok egyesülését a több szavazat eléréséhez kösse valaki.

Megerősítette, hogy a két párt egyesítését májusban véglegesítik és hozzátette, hogy a stratégiai együttműködés mindenekelőtt a számos közös kérdésben való megegyezésen alapszik.

Elmondása szerint a tárgyalások hivatalosan még nem kezdődtek el, de a két párt az elkövetkező napokban le fog ülni, hogy folytassák a megbeszéléseket, amelyeket Vučić bejelentett.

– Erről már beszélgettünk, semmi sem pottyant le az égből, nincs véletlen – mondta Šapić.

Arra reagálva, hogy számos bírálat érte amiatt, hogy pártja egyesül a haladókkal, vagyis „eladta magát", Šapić kijelentette, semmilyen fontos politikai álláspontján nem változtatott.