2024. március 29., péntek

Ki kaphatja meg a 3000 dináros támogatást?

Siniša Mali pénzügyminiszter felszólította a polgárokat, hogy oltassák be magukat, mutassanak felelősségteljes viselkedést és segítsenek az országnak, hogy elérje a kollektív immunitást, és újra meginduljon a gazdaság.

Elmondta, hogy köszönve a gyors immunizációnak és a gazdaság beindításának, Szerbia gazdasági növekedése az év végéig 6 százalék fölé emelkedhet.

A miniszter megismételte, hogy azok, akik beoltatják magukat, de legalább is az első dózist felveszik május 31-éig, 3000 dináros segélyt kapnak az államtól.

– Június elsejétől június 15-éig nyitunk egy hasonló oldalt, mint amilyen a pénzügyminisztérium honlapja, és közvetlenül 15-e után elkezdjük a kifizetéseket. Arra számítunk, hogy június 20-áig ki is tudjuk fizetni mindenkinek – mondta Mali a Prva televízió műsorában.

Hozzátette, hogy a 3000 dináros segélyt minden beoltott nyugdíjas is megkapja, illetve azok, akik hajlandóak beoltatni magukat május végéig. A védőoltást felvevő nyugdíjasoknak nem kell regisztrálniuk a segélyre, mert ahogyan eddig is, ezt is automatikusan megkapják majd.