2021. június 22., kedd

Újabb részletek a meggyilkolt amerikai állampolgár ügyében

Ahogyan arról tegnap beszámoltunk, a belgrádi kriminalisztikai rendőrség tagjai letartóztatták Đ.V.-t (57), R.B.-t (35) čs M.J.-t (38) annak a gyanújával, hogy május 3-a és 4-e közötti éjszaka megöltek egy amerikai állampolgárt, majd elvették tőle a zsebében talált 2500 dinárt. Az üggyel kapcsolatban ma újabb részletek láttak napvilágot.

Gavin Glimmet, az 54 éves amerikai férfit Đ.V. zvezdarai lakásában holtan találták azt követően, hogy halálra verték. Az esetet megelőzően a tettesek több órán keresztül alkoholt fogyasztottak, majd hangos szóváltásra és a végzetes verekedésre került sor. Azt, hogy mi volt a gyilkosság fő oka, egyelőre még nem tudni.

Đ.V. szomszédságában élő Branislav Petrović a Novosti újságírójának elmondta, hogy hajnali három óra körül zajokat hallott, mintha verekedtek volna, azonban nem fordított rá nagy figyelmet, hiszen, ahogyan elmondta, abban a házban ez sokszor előfordult. A gyilkosság hírét csak akkor tudta meg, amikor kiérkeztek a rendőrök. Ők hozták ki az amerikai holttestét az udvarra. Elmesélte, hogy bent mindenfelé vér volt, alig bírta feltakarítani.

A Nova szerint egy egészen másik városrészban, a Skadarliján találták meg a tragikusan elhunyt amerikai bőröndjét, mely gazdátlanul állt az utcán.

Sok a talány, de a Novosti úgy tudja, Gavin Glimm a múlt év végén érkezett Szerbiába. A rendőrség egyelőre még kutatja, hogyan került Glimm azon az éjszakán Đ.V. házába.