2024. március 28., csütörtök

Június 20-áig megkapják a támogatást az immunizált polgárok

A nyugdíjasok számlájára csütörtökön érkezik a 30 euró

Azok a szerbiai lakosok, akik május 31-éig legalább az első adagját felveszik az országban kínált bármely védőoltásnak, június 1-je és 15-e között igényelhetik  a 3000 dináros segélyt, június huszadikáig pedig kézhez is kaphatják azt – jelentette be Siniša Mali pénzügyminiszter a Pink tv műsorában.

A tisztségviselő arról a hivatalosan még meg nem hozott döntésről beszélt, melyet Aleksandar Vučić államfő jelentett be szerdán délelőtt, szintén a Pink televízió vendégeként.

Mali azt is elmondta, a szóban forgó 3000 dináros segítségről holnap dönt hivatalosan a kormány. Hozzátette ez az intézkedés az állam gazdasághelyreállító segélycsomagjának harmadik részével összeegyeztethető támogatás, célja arra ösztönözni a polgárokat, hogy éljenek a védőoltások adta előnyökkel. A polgárok igénylését a Kincstári Igazgatóság portálján, a www.idp.trezor.gov.rs címen fogadják, ugyanúgy, mint a kétszer 30 eurós támogatás esetében.

Ez utóbbival kapcsolatban Mali emlékeztetett, hogy csütörtökön már érkeznek az első kifizetések, legelőször a nyugdíjasok, majd a szociális segélyben részesülők, illetve a börtönlakók kapják kézhez.

A többi polgár számára május 12-én kezdik kiutalni az első 30 eurót.