2024. április 20., szombat

Vučić: Pénzbeli támogatás az oltottaknak

Aleksandar Vučić államfő a Pink televízió műsorában elmondta, úgy döntöttek, hogy további pénzbeli támogatást kapnak azok, akik felvették a koronavírus elleni védőoltást. Minden 16 évnél idősebb szerbiai polgár, aki beoltatta magát, vagy május harmincadikáig felveszi az oltást, 3000 dináros támogatásban részesül – szögezte le az államfő.

Rámutatott, büszke Szerbia sikereire az infrastrukturális projektek terén.

„A bruttó hazai termék az idén 50 milliárd euró lesz, ami 50 százalékos növekedést jelent 2011-hez képest” – mutatott rá Vučić.

Hozzátette, büszke az EU-val kötött megállapodásra, valamint a kínai partnerekkel való együttműködésre. Mint mondta, hamarosan megkezdődik a Belgrád–Nagybecskerek út kiépítése, de a Valjevo–Leskovac útszakaszon is dolgoznak. Az elnök bejelentette továbbá a kladovói út felújítását is, amelyet évtizedek óta nem újítottak fel.

Vučić rámutatott, hogy Szerbia történetében most a legmagasabbak a nyugdíjak. „Kiemelt figyelmet fordítunk a nyugdíjasokra, így az egyszeri támogatások folyósítása holnap megkezdődik” – mondta. Az államfő elmondta továbbá, hogy eddig több mint ötmillió polgár igényelte az állam által nyújtott támogatást.