2021. június 22., kedd

Rendkívüli ellenőrzéseket tartanak a vajdasági vizeken

A Vajdaság Erdői Közvállalat halőrszolgálata rendkívüli ellenőrzéseket tart április 15-étől május végéig. Ebben az időszakban a kihelyezett hálók és az önjáró eszközök illegális használatát ellenőrzik.

A fő célpontok a Bácska, Bánát és Szerémség halászterületei, de fokozott ellenőrzést tartanak a Felső Duna gazdasági és szabadidős halászterületein is, mint ahogyan a Kabol-péterváradi réten is, emellett a tiltási időszakon kívül a többi halászati területet rendkívüli módon ellenőrzik.

A szabadidős horgászok esetében több szempontot is ellenőriznek, mint pl. a használt botok számát, a napi megengedett fogás betartását, a nyilvántartást... A kereskedelmi halászok esetében pedig szigorúan ellenőrzik az eszközök típusát és számát az orvvadászat megakadályozása és a halállomány védelme érdekében.

A rendkívüli ellenőrzésekbe a teljes halvédelmi szolgálat is bekapcsolódik: 23 halőr, 11 csónak és motorcsónak. Az éjszakai megfigyeléshez használnak korszerű berendezéseket, és egy drón segítségével figyelik és irányítják a halőröket.