2024. április 25., csütörtök

Vulin: Belivuk bűnszervezetének története világraszóló lesz

A rendőrség által vezetett nyomozás Veljko Belivuk csoportja ellen példátlan a különféle elkövetett bűncselekmények miatt, valamint a szervezetben résztvevő emberek nagy száma miatt is – mondta Aleksandar Vulin belügyminiszter, írja a Vajdasági RTV.

Abban a pillanatban, amint megkapjuk a szükséges engedélyt az illetékes ügyészségtől, közölni fogjuk a nyilvánossággal mindazt, amit megtudtunk. Ez többé már nem szerb történet. Ez egy olyan történet, amely világraszóló lesz. Rosszabb annál is, amit a sorozatokban és filmekben láthattunk a kábítószer kereskedőkről – mondta Vulin a Pink televíziónak nyilatkozva.

Szavai szerint a lefoglalt fegyverek számából ítélve, az látszik, hogy ezek nem csak a kábítószer kereskedők közti leszámolásra szolgálnak, hanem olyan személyek ellen is, akik testőrökkel rendelkeznek és sötétített gépkocsikban közlekednek.

A nyomozás ki fogja deríteni, hogy ki számára készítették elő mindezt, de azt tudom, hogy a listán mindig elsőbbséget élvezett Vučić elnök és családjának tagjai, majd utána a többiek – mondta Vulin.

Elmondása szerint a beérkező bizonyítékok, a résztvevők vallomásai, a szemtanúk és sértettek száma egyre nagyobb, mivel az emberek kezdenek felszabadulni a félelemtől.

A klán egyik tagjától egy titkos szobáról szóló információt kaptunk, aki nagyon jól tudja, hogy ott mit is csináltak. Abban a szobában gyilkolták és darabolták fel az embereket – jelentette ki a belügyminiszter.

Vulin azt is hozzátette, hogy Szerbia és a világ is szörnyűlködni fog a bűncselekményeket elkövetőinek száma és kegyetlensége miatt.

Senki sem tudta ezt elképzelni. A legtapasztaltabb kommandósok is, akik a zimonyi klánt verték szét, azt mondták, hogy ilyet még sosem láttak. Amikor a bíróság engedélyt ad a beszédre, akkor megtudják majd, hogy milyen szörnyetegekkel éltünk együtt a városban – mondta Vulin.