2024. április 25., csütörtök

Még lapos tévénk nincsen

A Magyar Szó könyvnaptárának egyik főnyereményét, egy korszerű televíziót – ahogy már hírül adtuk – Bata Oszkár nyerte meg Völgyesről.

Batáék tanyán élnek, az idősebbek Bata Jenő és Rózsa – aki kikerékpározott elébünk a főútra, hogy beirányítsa kocsinkat a tanyára, valamint Bata Oszkár, a nyertes, felesége Ilona, gyerekeik Egon, Petra és Patrícia, valamint Almási Rudolf, Ilona nagyfia az első házasságból, aki éppen nem volt otthon.

Takaros, rendezett a tanya. A háziak örömmel fogadnak bennünket, annak ellenére, hogy már több tévéjük is van.

- De lapos még nincsen – mondja Oszkár nevetve. – Négy tévénk van, de mind a négy régi fajta. Különben a nyereményt feleségemnek, Ilonának köszönhetjük, ő vette meg a Naptárt.

- Igen, mert nagyon szeretem a keresztrejtvényeket – fűzi hozzá Ilona –, és tudtam, hogy a Naptárban tizenkettő is van. Az előző években is megvettem, de nemcsak a rejtvények miatt, hanem azért, mert olvasmányos. Nagyon megörültünk, amikor megtudtuk, hogy mi vagyunk a nyertesek.

A nyereményt Németh Zoltán szerkesztő adta át (Dávid Csilla felvétele)

A nyereményt Németh Zoltán szerkesztő adta át (Dávid Csilla felvétele)

Batáék földművesek, igen kevés idő jut tévézésre, újság olvasására, de a vasárnapi Magyar Szót rendszeresen megveszik, a tévén, azaz a tévéken pedig a

- Csak este tévézünk – közli Bata Jenő –, ha nem alszunk el. Nem kell ugyan túl korán kelnünk, ugyanis ma már kissé más az élet a tanyán, mint régebben.

De ez egy másik történet lesz. Meg is beszéljük a kedves nyertesekkel, hogy hamarosan ismét találkozunk, hogy lássuk, milyen ma az élet a tanyán.