2024. április 16., kedd

Csacsi helyett táblagép

A hatéves Vajda Márk nyerte meg a Magyar Szó könyvnaptárának egyik főnyereményét, a táblagépet. A fiatal Vajda család Keviben él, Roland, a családfő söprűcirok-termesztéssel foglalkozik, felesége, Olívia pedig varrónő. A főnyeremény szerencsés tulajdonosa az idén indul iskolába, Kornél, a kisöccse pedig négyéves.

Vajdáék a Magyar Szó keddi és csütörtöki kiadásainak rendszeres vásárlói, de a legkisebbek a Mézeskalácsot is nagy kíváncsisággal lapozgatják.

– Az összekötősdit szeretem, és tudom is, hogy van benne – lapozza a kisújságot Márk, aki a Mézeskalács hű olvasója, hiszen egy egész szekrénnyi „gyűjteménye” van a kisiskolások lapjából.

A lelkes óvodás elmeséli, hogy a nyeremény igazi meglepetés volt a család minden tagjának, kivéve egyvalakit...

– Nagymamával közösen oldottuk meg a feladatokat, és később gyakoroltunk is. Labirintusokat és az összekötős feladványokat. Volt benne olyan is, amelyiket mama alig tudta bepárosítani. De én megtaláltam a hibákat is!

– Meglepetés volt, mert mamával töltögettek, mert anyu veszi a keddi és a csütörtöki Magyar Szót, mert a keddi számban benne van a Magvető, és kihozza nekünk is. Nagymamával megoldottak minden feladatot, és beküldte a nyereményjátékra. Ezért nagy meglepetés volt mindenkinek, hogy Márk nyerte meg a főnyereményt – meséli a családfő.

– Nagyon örültem! Nekem már van egy táblagépem, de az nagyon gyorsan lemerül, egy óra játék után, ezért éppen jókor jött ez a másik – örvendezik Márk.

– Így elkapja Márktól a régit a kistestvére, és mindenki boldog! – szól közbe az anyuka.

– Jaj, öcsi, ez az ujjam fáj! – jajdul fel Márk a mellette motoszkáló Kornél kisöccsére.

– Márk, mikor bontod már ki a táblagépet? – suttogja kíváncsiskodva Kornél a bátyó fülébe. Így hát előkerül a nyeremény a csomagból, és a kis ujjak rögtön tudják, melyik gombot kell megnyomni.

Keviben négy osztály van az általános iskolában, utána Tornyosra járnak a diákok felső tagozatba. Márk szeptembertől az első osztály diákja lesz, hat másik társával.

– Várod már az iskolát?

– Nem annyira – vallja be Márk, de az anyuka pontosít:

– Beiratkozáskor a beszélgetés végén azt mondta, hogy várja, de nagyon szeret még az óvodában játszani.

Márk elmondta, sajnálja, hogy az iskolai beiratkozás miatt nem lehetett ott a csacsiszavazáson. Az óvodában ugyanis minden hétvégén szavaznak, hogy ki vigye haza a csoport kedvenc plüss-csacsiját. Így Márk számára nem derült ki, hogy ki lett a szerencsés, aki tíz napra hazavitte a csacsit... Mindezért azonban ezúttal jó kárpótlásnak bizonyult a nyeremény.