2024. március 28., csütörtök
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Amikor helyrekerülnek a dolgok

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.
– Üdvözlöm, szeretnék tanácsot kérni, mert valami nem stimmel, nincsenek helyén a dolgok az életemben.
– Ezt szépen megfogalmazta. Ha nem tévedek, az ön környezetében, otthonában sincsenek helyén a dolgok, nincs rend, fölhalmozódtak a tárgyak, nincsenek a helyükre rakva, vagy nem jó a helyük.
– Nos, igen, elhanyagoltam az utóbbi időben a rakodást, a takarítást. Úgy érzem, hiányzik az életemből a stabilitás, magányos és bizonytalan vagyok, sőt ellenségeim is lettek. Félek a szegénységtől is, úgy gondolom, hogy egyre mélyebbre süllyedek. Párom régóta nincs, férjem meghalt, barátaim eltávolodtak tőlem, néhányuk elutazott, s van, aki elhunyt. Nem tudok rendet teremteni az életemben.
– Tehát azt már elismerte, hogy rendetlenség van az ön otthonában, fölgyülemlett a kosz és a holmik sokasága is. Ami körülvesz bennünket, az kihat ránk, s fordítva is igaz. A jelenlegi helyzetben önnek rendet kell teremtenie a környezetében, az otthonában, s amikor helyrekerülnek a dolgok ön körül, akkor önben is helyrebillen sok minden. Adok majd hozzá egy kis segédeszközt is, de induljunk sorban! A piszok, szemét, por, a dohos dolgok és a kellemetlen illat rendkívül rossz hatással van ránk. Az sem jó, ha fölhalmozzuk a dolgokat, még akkor sem, ha azok tiszták. Ha sajnáljuk eldobni a régi újságokat, füzeteket, tankönyveket, ruhákat, melyeket évek óta nem viselünk, a tizenéve kapott, régi, értéktelen emléktárgyakat, úgy növeljük a blokkolást, az akadályt energiamezőnkben. A halmozás a szegénységtől való félelmet tükrözi. Amint megszabadul ön a fölösleges holmiktól, megkönnyebbülést fog érezni. Mi a fölösleges? Amit nem használunk, ami nem tölt el örömmel, amikor ránézünk. Ne feledkezzen meg a megrongált, elromlott, letört holmikról, nem működő órákról, megvakult tükrökről – ezeket azonnal dobja ki! Amit meg lehet javítani, azt vagy megteszi azonnal, ha nem, akkor is tegye ki az otthona négy fala közül, s majd visszahozza a lakásba, amikor az meg lesz javítva. Ami viszont javíthatatlan, akkor ne habozzon, azonnal dobja el. Ha ön arra gondol, hogy nem dob el semmit, mert az jó lesz majd valamikor, amikor ínséges idők jönnek el, ezzel ön automatikusan be is vonzza az ínséges időket. A gondolatnak, meggyőződésnek óriási ereje van, s tudatalattink bevonzza azt, amire gondolunk. Ezért kell pozitívan gondolkodni.
– De hát én pozitívan gondolkodom, s elalvás előtt mindig imádkozom. Mindig azt mondom, hogy szabadítson meg Isten ettől a szegénységtől, ettől a nyomorúságtól, a magánytól, félelemtől, ellenségektől és a szenvedéstől, amit napról napra mind jobban érzek.
– Pont így nem szabad imádkozni és kérni. Elsősorban, amire ön gondol, azt erősíti, azt vonzza be, annak adja az energiát. Az imájában sehol sem mondta ki azt a szavat, hogy boldogság, pénz, gazdagság, bőség, szeretet, öröm, könnyedség, biztonság. Amivel még jobban erősíti, az az elalvás előtti gondolat. Elalvás előtt már agyunk lassabb frekvenciákon, rezgéseken dolgozik, ekkor vagyunk alfa szinten, amikor sokkal erősebb a hatása a gondolatoknak, a szuggesztióknak. Ekkor arra kell gondolnunk, amit szeretnénk. A negatív gondolatokkal csak a hiányt növeljük. Mától úgy imádkozzon, hogy köszönje meg előre azt, amit el szeretne érni. Ezzel meggyorsítja azt, hogy ez bejöjjön az életébe. Tehát: Istenem, köszönöm, hogy életemben mind jobban észrevehetem a békét, szeretetet, boldogságot, gazdagságot és az egészséget. Köszönöm, hogy napról napra boldogabb és sikeresebb vagyok...
– Köszönöm, így teszem. Összeszedem a sok göncöt is és nagytakarítást csinálok. Ezenkívül mit tegyek még?
– Tehát nem jó a túlzsúfoltság, de a hiányosság sem. Ezenkívül ügyeljen arra, hogy minden ajtót a házban, beleértve a szekrényajtókat is, ki lehessen teljesen nyitni, legalább 90 fokban. Ha ott áll valami az ajtó mögött, vagy a szekrényajtót a másik bútortól csak részben tudjuk kinyitni, akkor az életben sem nyílnak előttünk az ajtók, hanem elakadásaink lesznek. Vonatkozik ez a kilincsekre, a kapura, a fiókokra. A fogók és kilincsek ne lötyögjenek, sőt ne is nyikorogjon az ajtó, a fiókokat is ki lehessen húzni egészen, s legyen rend a szekrényben is, s a fiókokat is lomtalanítsuk.
– Ajjaj, megadta a munkát!
– Ezzel még nincs vége. Ahogy ön helyet csinál a szekrényében, úgy az új dolgoknak helyet ad az életében. Ha sikerre számít, ne legyen kis vacak, kopott, lyukas pénztárcája, hanem legyen minél nagyobb, s mindig muszáj, hogy valamennyi pénz legyen benne, soha ne legyen teljesen üres. Ne ragaszkodjon görcsösen semmihez, senkihez. Az mindig problémát hoz. Önnél a földelem hiánya tapasztalható, s főleg otthona közepére kell figyelni, ezenkívül annak délnyugati és északkeleti részére. Ez vonatkozik arra is, ha az egész otthonát nézzük, s arra is, amikor egyes szobákat nézünk. Tehát ön minden említett részen erősítse a földelemet. Küldök önnek egy belső bagua tükröt, melyet az egyik említett területre tesz. Ezenkívül egy kristályt is, melyet szintén e helyek egyikére helyez, s még egyet, melyet vagy magával hord, akár nyakláncra lesz, akár az ön közelében lesz, vagy vízbe teszi, s ezt a vizet használja. A többi helyre tetszés szerint tegyen valamit, ami sárga, barna vagy narancssárga színű, esetleg tegyen kavicsot, díszkövet, bármit kerámiából, ezenkívül cserepes virágot, sok földdel. A négyzet alakzat is ide tartozik. Amikor ezzel megvagyunk, akkor tehetünk egy kis tűzelemet is, mivel a tűz növeli a földelemet, a tűzelem pedig a piros szín, bármilyen tűzhely, háromszög alakzat, gyertya. Ha netán otthona nem négyzet alakú, hanem hiányzik a délnyugati vagy északkeleti rész, akkor ott még nagyobb a baj, de ezt is korrigálhatjuk tükörrel és egyéb dolgokkal. Arra is figyeljen egyben, hogy az otthona és szobái középpontja kihat az egészségre, az alapokra, egyensúlyra, biztonságra. Oda az említett dolgok mellett egy kis jin-jang dísz, bármiben, harmóniát hoz. Lehet ez egy fehér-fekete kombinációból valami. Délnyugat a szerelemre is kihat, s az asszony helyzetére az otthonban, ide tehet szerelem jelképeket, például két piros szívet, egy rózsaszín és egy piros gyertyát, melyet néha meggyújt, egy cserépbe két virágot stb. Az északkeleti irány pedig az információk tere, itt könyvek, telefon, iratok, számítógép legyen, valamilyen barna, sárga vagy narancs színű kiegészítővel. A nagytakarítás és rendezkedés után vegyen egy sós fürdőt.
– Köszönöm, megteszem, ön pedig küldje a tükröt és a kristályt!