2024. április 24., szerda
KREATÍV PERCEK

Fiúk birodalma – folytatás

Segít a lakberendező!

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem is tudja, hogyan fogjon hozzá.

Az előzőleg bemutatott nappalihoz tartozik még két szoba, mely a fiúk saját életterét biztosítja. A nappali közös élettér volt, ám a saját szobájuk a saját ízlésvilágukat tükrözi.

Mindkét szobában médiafalat és tanulósarkot is elhelyeztünk, ám ami igazán különlegessé teszi a helyiségeket, az a színvilág és a saját apró gardróbfülkék, melyek a szobákból nyílnak.
A gardróbfülkékben polcos rendszerek, fiókos elemek szolgálnak a fiúk ruhájának elraktározására. A fülkék bejáratához pajtaajtó stílusú elhúzható ajtót terveztem, némi rusztikusságot hozva a modernitásba.
A szobák kialakításánál arra törekedtünk, hogy ne legyen benne semmi felesleges elem, csakis a praktikus szempontot tartottuk fontosnak. A stílusok keveredésével izgalmas életteret hoztunk létre, amely igény szerint később bővíthető. Lényeges volt, hogy legyen benne élet, modernitás, és a fiatalos lendületet is követtük. Némi hangulatfényt is becsempésztünk, de csak minimálisat, nem szerettük volna túlzásba vinni, erőltetettnek látni. A lámpák kiválasztásánál is a rusztikus, indusztriális stílust követtük.

A stílusok keveredésével és a színek kiemelésével váltak ezek a terek is izgalmassá, az apró részletek pedig teljesek, és mindemellett biztosítják a tulajdonosok magánszférájának védelmét.

***
Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.