2024. március 28., csütörtök

Vučić: Láthatóvá vált a polgárok és az állam munkájának eredménye

Aleksandar Vučić elnök Instagram-bejegyzésében elmondta, hogy pontosan mely személyek kaphatják meg az anyagi segélyt még ebben a hónapban – írja a B92 hírportál.

A közösségi oldalán közzétett videójában elmondta, hogy mindez a polgárok és az állam munkájának az eredménye.

– Tisztelt polgárok, május hónapban a lehető legjobb módon láthatják majd a munkájuk, de a szerb állam eredményét is. Már május 6-án megkezdjük a 30 eurós segély és támogatás kifizetését minden nyugdíjasunk számára, megérdemelték. Másnap a szociális juttatások élvezői és a börtönbüntetésüket tölrő polgárok következnek – mondta az elnök.

Hozzátette, hogy május 10-én megkezdik a minimálbér 50 százalékának kifizetését is a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak is.

– Május 12-én megkezdjük a 30 eurós segély kifizetését a többi polgárnak is, akik jelentkeztek, majd 20-án a 100 eurót is átutaljuk a Koszovóban élő szerb állampolgárok számára is, akik bejelentkeztek, valamint a tartományban élő munkanélküliek részére is a 200 eurót – jelentette be Vučić.

Hozzátette, hogy ezt követi a fuvarosok számára a 600 eurós segély kifizetése.

– Mindez csakis a maguk türelmének, munkájának és igyekezetének köszönhetően vált lehetővé. Szeretnék ez alkalommal is kérni mindenkit, hogy vegyék fel a védőoltást és próbáljunk meg véget vetni ennek a járványnak, hogy győzzünk. Utána még több sikerünk és még jobb eredményeink lesznek – mondta Vučić.