2021. május 8., szombat

Marinović: A hatalmi szervek tartsák tiszteletben a sajtószabadságot!

Milan Marinović információs és adatvédelmi biztos a szabad média napja alkalmából felszólított minden hatalmi szervet, hogy tartsák tiszteletben a sajtószabadságot és véleménynyilvánítást, valamint azok hozzáférését a közérdekű információkhoz – írja az N1 hírportál.

Az adatvédelmi biztos szerint a hatalmi szerveknek mielőbb meg kell jelentetniük a rendelkezésükre álló információkat.

Hogy mennyire is fontos a sajtószabadság, azt a mostani globális szintű koronavírus-járvány is bebizonyította, mégpedig azzal, hogy a média a polgárok számára megbízható információkat közölt – jelentette ki Marinović.

Kihangsúlyozta, hogy az újságírók a feladataikat ezekben a nehéz időkben is sikeresen elvégezték, majd hozzátette, hogy a sajtószabadság a demokratikus társadalomnak, a jog uralmának, a különbözőség fontosságának és a méltóság tiszteletének alapját jelenti.

Marinović emellett köszönetét fejezte ki minden sajtóorgánumnak a koronavírussal megfertőzött személyek személyes adatainak tiszteletben tartását, hogy csak a legszükségesebb információkat közölték velük kapcsolatban, abból a célból, hogy hozzájáruljanak a közegészség megőrzéséhez és a fertőzöttek számának csökkentéséhez is.