2024. április 20., szombat

Fertőtlenítik az egyetemista otthonokat

A május elsejei ünnepek alatt fertőtlenítik mind a tíz újvidéki egyetemista otthont, a menzát, és a otthonokhoz tartozó létesítményeket.

Az ünnepek ideje alatt az egyetemisták zöme hazautazik, ezért ez az időszak kiváló arra, hogy fertőtlenítsék az otthonokat. Zoran Martinović, az Egyetemista Központ igazgatója elmondta, hogy a koronavírus-járvány kezdete óta minden egyetemista otthonban betartják a szigorú járványügyi előírásokat, mert csakis így működhetnek biztonságosan. – Minden újvidéki egyetemista otthonban szigorú előírásokat vezettünk be, a bejáratnál kötelező a fertőtlenítés, és minden bennlakó köteles védőmaszkot viselni a folyosókon, termekben, minden helyiségben, kivéve a szobáikban. Ezenkívül minden otthonban kialakítottak olyan helyiségeket, ahol a koronavírussal fertőzöttek, vagy a koronavírus-gyanús személyek tartózkodhatnak – magyarázta Martinović.

A pandémia kezdete óta nagyon kevés egyetemista betegedett meg a koronavírustól, de ennek ellenére az Egyetemista Központ önkéntesei telefonos tanácsadást vezettek be, a hívóközpontba azok jelentkezhetnek, akik megfertőződtek. A Dnevnik napilap beszámol arról, hogy az önkéntesek gondoskodnak arról, hogy a karanténba került fiatalok gyógyszert, élelmiszert, tiszta ágyneműt kapjanak, valamint biztosítva van számukra a tanuláshoz szükséges anyag is.