2024. március 28., csütörtök

Dobrev Klára a DK miniszterelnök-jelöltje az ellenzéki előválasztáson

A Demokratikus Koalíció Dobrev Klárát, a párt EP-képviselőjét indítja miniszterelnök-jelöltként az ellenzéki pártok őszre tervezett előválasztásán.

A kormányfő-jelölt személyét hivatalosan vasárnap jelentették be online közvetített rendezvényen. Dobrev Klára az eseményen azt mondta, elfogadta a párt elnökségének felkérését és készen áll az indulásra. Úgy fogalmazott: kész arra, hogy egyesítse az Orbán Viktorral szemben álló ellenzéki sokaságot, és kész arra is, hogy jövő tavasszal legyőzze a jelenlegi miniszterelnököt és „velejéig romlott rendszerét".
Az EP-képviselő azt állította, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és politikája nemzeti tragédiába sodorta az országot. Ez a tragédia nem egy évvel ezelőtt kezdődött, azt, hogy lassan harmincezer magyar család gyászol és tízezrek veszítették el a munkájukat vagy mentek tönkre, nem lehet csak a vírus nyakába varrni – tette hozzá. Ennek az oka nemcsak a vírusban, hanem az elmúlt tíz évben kiépült világban, ha úgy tetszik, a NER-ben gyökerezik - érvelt az EP-képviselő.
Amikor 2022-ben az ellenzék miniszterelnök-jelöltje és 106 képviselőjelöltje feláll a Fidesz jelöltjeivel szemben, akkor 107 győztes fog szembeszállni az „állampárt által kijelölt Döbrögi uraságokkal" – fogalmazott. Az ellenzéki előválasztás nem csak felkészülés lesz a választásra, hanem a koalíciós kormányzás főpróbája is – tette hozzá.