2024. április 20., szombat

Tragikus kimenetelű autós üldözés – VIDEÓ

Hollywoodi filmbe is beillett volna az a tragikusan végződő üldözés, amely szombat délután zajlott a Niš-Prokuplje országúton. 

J.G.-t Nišben rutinellenőrzés céljából próbálták megállítani.

A férfi nem állt meg a közlekedési rendőrök jelzésére, hanem beletaposott Chevroletjének gázpedáljába és elmenekült. A Blic összeállítása szerint vélhetően azért döntött így, mert ellene elfogató parancs van érvényben, az aleksinaci Alapfokú Bíróságon súlyosnak minősülő rablás miatt folyik ellene eljárás.

A 28 éves férfi a barátnőjével együtt ült az autóban, a rendőrség pedig mintegy harminc kilométeres szakaszon üldözte őket, nyolc autó és két motoros rendőr eredt a nyomukba.

Az üldözésnek végül egy végzetes baleset vetett véget, a Chevrolet ugyanis áttért a szemközti sávba, és frontálisan ütközött a szemből jövő Audival, amelyben egy házaspár ült.

Mindkét autó lesodródott az útról, J.G. a helyszínen életét vesztette. Az Audi utasait, valamint a Chevroletben ülő lányt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. 

A helyszínen még a kora esti órákban is sok rendőr tartózkodott.

Niš és környékének lakosai közül többen is felvételt készítettek a nem mindennapi üldözésről, és megosztották azt a közösségi hálón.