2024. április 20., szombat
VEDD EL A SZÁMLÁT, ÉS NYERJ!

Két hét múlva húzás!

A Vedd el a számlát, és nyerj! nyereményjáték idei első húzását május 15-én tartják meg – áll a pénzügyminisztérium közleményében. Kiemelik, hogy a tavaszi, majd az őszi fordulóban összesen 12 húzást szerveznek, amelyeken 16 belgrádi lakás és 60 Fiat 500L típusú személygépkocsi is gazdára talál.

A szerb kormány elfogadta az idei nyereményjáték szabályzatát: a korábbi évekhez hasonlóan az egyenként 10 darab számlát tartalmazó borítékok küldésére minden nagykorú szerbiai állampolgár jogosult. Az egyenként legkevesebb 100 dinár értékű pénztárgépszámlákat vagy a bankkártyás fizetést igazoló nyugtákat továbbra is külön kell borítékolni. A kovertákba az április elsejétől frisebb elismervények kerülhetnek: a feladó neve mellett szükség van az igazolványban szereplő címre és a telefonszámra is, címzettként pedig az „Uzmi račun i pobedi 2021” szöveget kell feltüntetni. A tavaszi fordulóra beküldött borítékok ősszel is játékban maradnak, és a lakosok a két kör között is küldhetik a begyűjtött számlákat – ismertették a játékszabályokat a közleményben. Hozzátették, hogy az idén is szombaton esténként szervezik meg a húzásokat, és a játékosok 18 órától követhetik élőben a Szerbiai RTV műsorán.

Mint ismeretes, a nyereményjátékot a szerb kormány a szürkegazdaság elleni küzdelem népszerűsítése céljából hirdeti meg: a felmérések azt mutatják, hogy a játék ideje alatt jelentősen növekszik a számlakiadáshoz kapcsolódó mulasztások bejelentése. A négy éve töretlen sikernek örvendő nyereményjátékot a NALED (Helyi Nemzeti Gazdaságfejlesztési Szövetség) programjai keretében szervezik meg.