2024. április 25., csütörtök

A vécékagyló nem szemeteskanna!

Még a fésű fogai között fennakadó hajat sem kellene beledobnunk!

A Városi Vízművek Közvállalat a Vécékagyló nem szemeteskanna! elnevezésű akciójával arra szeretné felhívni a polgárok figyelmét, hogy nem szabad mindenféle hulladékot beledobálni, mert ez dugulást okoz, városi szinten is!

Az újvidékiek nemrégiben színes nyomtatású röpcédulákat találtak a postaládájukban, ezek arra figyelmeztetik őket, hogy nem szabad szemeteskannaként használni az illemhelyet!

– A toalettpapíron kívül semmit sem szabad a vécébe dobni, mert a nem, vagy nehezen lebomló anyagok könnyen dugulást okozhatnak a szennyvízhálózatban, és komoly gondot jelenthetnek az egész rendszer működésében – mondták a Városi Vízművekben.

A szennyvízcsatornában nincs helye a különféle étolajaknak, élelmiszer-maradékoknak, tejkészítményeknek, tojásnak, kávénak, lisztnek, motorolajnak, hígítóknak, lakkoknak, festékeknek, védőmaszkoknak, tamponoknak, orvosságoknak, vattának, tisztasági betéteknek, nedves zsebkendőknek stb. Sajnos az utóbbi időben a közvállalatok dolgozói a felsoroltakból mind többet találnak a szennyvízhálózatban, és ezért komoly gondot okoz nekik a dugulások elhárítása. Az elmúlt egy évben rohamosan megnőtt a védőmaszkok és a védőkesztyűk mennyisége a szennyvízhálózatban a koronavírus-járvány miatt. A Városi Vízművek illetékesei arra kérik a polgárokat, hogy tartsák be az előírásokat, és ne nehezítsék meg a karbantartók munkáját! Legyenek figyelemmel arra, hogy a dugulással maguknak és szomszédjaiknak is nagy problémákat okozhatnak. A maszkok és a kesztyűk a duguláson kívül fertőzést is okozhatnak, ezért is ajánlott az említett felkérés betartása.

A Városi Vízművek Közvállalat a Vécékagyló nem szemeteskanna! elnevezésű akciójával arra szeretné felhívni a polgárok figyelmét, hogy nem szabad mindenféle hulladékot beledobálni, mert ez dugulást okoz, városi szinten is! (Dávid csilla illusztrációja)

A Városi Vízművek Közvállalat a Vécékagyló nem szemeteskanna! elnevezésű akciójával arra szeretné felhívni a polgárok figyelmét, hogy nem szabad mindenféle hulladékot beledobálni, mert ez dugulást okoz, városi szinten is! (Dávid csilla illusztrációja)

– Sajnos azt kell mondanom, hogy egyre több szemetet találunk a szennyvízhálózatban, ezért indítottuk el a Vécékagyló nem szemeteskanna! akciót. A polgároknak meg kell érteniük azt, hogy a szennyvízhálózatba csak az a szennyvíz kerülhet bele, amelyet tisztálkodásra, mosogatásra, wécéöblítésre használunk, ellenkező esetben nem fenntartható a rendszer zavartalan működése – magyarázták a közvállalatban.