2024. március 29., péntek
NAGYBECSKEREK

Kihirdették 2020 legjobb sportolóit

A koronavírus-járvány ellenére a nagybecskereki sportolók 2020-ban is jó eredményeket értek el, ráadásul a város 2021-ben az Európa Sportvárosa cím viselője lett – hangzott el a város Sportszövetségének szerdán megtartott díjátadó ünnepségén.

A város dísztermében megtartott, sorrendben 15. díjátadó ünnepségen 12 kategóriában 26 elismerést nyújtottak át. Az eseményen jelen voltak a köztársasági és a tartományi sportszervezetek képviselői. Az elmúlt év két legjobb nagybecskereki felnőtt sportolója Nemes Viktor birkózó és Nevena Džamić röplabdázó volt.

Nagybecskereken nagy hagyománya van a vízi sportoknak. Mindig élen járók voltak a vízilabdázók, az úszók és a kajakosok.
– Valóban jó eredményeink vannak, és abban bízok, hogy az idén még jobbak leszünk, mivel három versenyzőnk jogot szerzett az Európa-bajnokságon való részvételre ez év júniusában Lengyelországban. A három név közül kiemelném a két leány versenyzőnket, Orbán Beatrixot és Biljana Vukovot – nyilatkozta Srđan Đorđević, a Begej kajakklub edzője.

A sportolókat a versenyzés lehetőségétől fosztotta meg a járványhelyzet. Ugyanakkor a sportolás, az edzések hozzájárultak ahhoz, hogy könnyebben leküzdjék a járvány okozta akadályokat.
– Sok szempontból különleges volt a 2020. év. A sportolóknak nem volt sok alkalmuk a megmérettetésre, de az anyaegyesületükben rendszeresen edzettek. Ugyanakkor az emberbaráti tevékenységekből is kivették a részüket, segítve a polgártársaiknak a járvány elleni küzdelemben – hangsúlyozta Simo Salapura polgármester.

Nagybecskereknek 1956 óta minden olimpián volt képviselője. Így lesz ez az idén is Tokióban.