2024. április 25., csütörtök

Vučević: Újvidék nem maradhat el egyik várostól sem a vakcináció terén

A tartományi székvárosban még mindig háromjegyű a napi fertőzöttek száma, hozzávetőlegesen napi 120 új megbetegedést jegyeznek fel. A héten némi javulás volt tapasztalható, 20 százalékkal csökkent a megbetegedések száma.

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere a VRTV vendégeként kihangsúlyozta, hogy a város nem engedheti meg, hogy lemaradjon akármelyik másik tartományi önkormányzattól.

Kifejtette, hogy az emberek belefáradtak az immár 14 hónapja tomboló járvány következtében kialakult kiívásokba: „belefáradtak a számokba, a statisztikákba, az intézkedésekbe, mindenbe”.

Kiemelte, hogy most különösen tiszteletben kell tartanunk az intézkedéseket, hogy minél előbb kilábaljunk a helyzetből. Hozzátette, hogy az oltás szavatolja a mielőbbi visszajutást a régi kerékvágásba.

A polgármester szerint az e heti számok, immár 20%-kal kevesebb beteget jegyeznek, amely egy biztató tendencia, azonban a járványgörbének méginkább lefelé kellene ívelnie.

Vučević friss adatokat is közölt, melyek szerint az elmúlt 48 órában kapta meg a 125 ezredik lakos is a vakcina valamely dózisát. Pontosabban 84 ezren vették fel a koronavírus elleni védőoltás első-, s 41 ezren a második dózisát. Tehát a felnőtt lakosság 40 százaléka kapta meg a vakcina első adagját.

Vučević szerint fel kellene gyorsítani az immunizálást, hiszen várnak minket a különböző szabadidős rendezvények, fesztiválok és vásárok.

Azt is elárulta, hogy az 50-59 év közöttiek oltásával késlekednek leginkább.