2024. április 23., kedd

A jövő héten már 30 fok is lehet

Marko Čubrilo meterológus Facebook bejegyzésében tette közzé a hétvégén és a jövő hét folyamán várható időjárás előrejelzését – írja a B92 hírportál.

Meglátásai szerint csütörtök óta a déli irányú szél meleg levegőt hozott térségünkbe, ennek köszönhetően a mai legmagasabb hőmérséklet elérheti a 29 Celsius fokot is, majd ezt követően 25 fok körül alakul, míg vasárnap a régió keleti részein akár 30 fok is lehet.

A déli irányú szél csak ma délután változhat rövid időre északnyugatira. A légkör nem lesz teljesen stabil, ugyanis időnként viharokra is lehet számítani, de főként kellemes, napos időre lehet számítani.

A viharos időre nagyobb esély vasárnap délelőtt lesz, mégpedig a nyugati, délnyugati és északnyugati területeken, majd a hétfőre virradó éjszakán már az egész régióban is lehet rá számítani.

A jövő hét elején többnyire száraz, napos idő várható, 15 és 22 Celsius fok közötti hőmérséklettel, csupán az északnyugati területeken várhatóak zivatarok.

Május 7-től számíthatunk egy anticiklon megerősödésére a régióban, míg Nyugat- és Délnyugat-Európában nagyobb viharok tombolhatnak. A hidegebb napokat követően Észak-Afrikából meleg légáramlatok érkeznek, amelyeknek köszönhetően a hőmérséklet meghaladhatja akár a 30 Celsius fokot is.