2024. április 20., szombat

Mától oltási igazolással szabadon utazhatunk Magyarországra

Azok a szerb állampolgárok, akik bármilyen fajta védőoltással vannak beoltva a mai naptól kezdve PCR teszt és karantén nélkül is beutazhatnak Magyarországra, ugyanez vonatkozik a magyar állampolgárokra is, akik Szerbiába érkeznek – jelentette be Nikola Selaković külügyminiszter – írja a 021.rs hírportál.

Az egyezmény Selaković és magyar kollégája, Szijártó Péter külügyminiszter között jött létre. Selaković kijelentette, hogy az egyezmény április 30-án, vagyis ma lép életbe, amely lehetővé teszi a két ország beoltott állampolgárainak a szabad határátkelést, PCR teszt és karantén nélkül.

Lehetőségem volt telefonon beszélgetni magyar kollégámmal, Szijártó Péterrel és ez alkalommal megegyeztünk a két ország közötti egyezményben, amely április 30-án lép életbe. Ez lehetővé teszi a beoltott szerb állampolgárok számára, hogy Magyarországba utazzanak és ugyanúgy a magyar állampolgárok számára is, hogy szabadon Szerbiába érkezzenek – mondta Selaković.

Hozzátette, hogy az oltáshoz kötött szolgáltatások jelenleg Magyarországon már érvényben vannak és a szerb polgárok számára is elérhetőek lesznek, amennyiben be vannak oltva és rendelkeznek ilyen igazolással.