2024. március 28., csütörtök

Elmarad a májusi vásár Zentán

A zentai városházán ma Czegledi Rudolf polgármester, dr. Csáki Beáta, a Zentai Közkórház igazgatója és Slavnić Ákos, a Zentai Kommunális Közvállalat igazgatója sajtótájékoztatót tartott a helyi vásár májusi megtartása kapcsán.

Czegledi elmondta, a válságtörzs elemzése alapján úgy döntöttek, a helyi vásárt májusban nem fogják megtartani. Emellett minden majálisi rendezvény is elmarad. A polgármester kéri a lakosok megértését és türelmét, egyben bizakodását fejtette ki, hogy a júniusi vásár már zökkenőmentesen fog lefolyni.

Csáki kifejtette, hogy a járványhelyzet és a fertőzöttek száma egyelőre stagnálónak mutatkozik, ezért további nagy kockázatot jelentene a vásár megtartása, hiszen ez egy igen tömeges rendezvény, ahol a vírus nagy valószínűséggel továbbterjedne. Amellett, hogy a hatályos szabályokat is nehéz lenne betartatni, mindez további terheket róna az egyébként is túlterhelt egészségügyi rendszerre.

Slavnić hozzátette, vállalatuk készen áll rá, hogy megtartsák a rendezvényt, ami bevételi szempontból is előnyös lenne számukra, mindazonáltal a vásárt rendszerint több mint ötezer ember látogatja az ország teljes területéről, így nehéz elkerülni az ott kialakuló fertőzési gócok kiküszöbölését – nem vállalhatják tehát a kockázatot.