2024. április 24., szerda

Megduplázzák a kommunális rendőrök számát

Az önkormányzat legújabb döntésének értelmében bővítik a városi kommunális rendőrség állományát Újvidéken, ennek érdekében versenypályázatot írtak ki.

Most van tíz éve annak, hogy a városban megjelentek az első kommunális rendőrök, azóta a létszámot csak kisebb mértékben növelték. Jelenleg 50 kommunális rendőr teljesít szolgálatot, a legújabb rendelet érelmében számuk hamarosan 100-ra nő.

A versenypályázat már megjelent a Dnevnik napilapban, az újabb rendőrök kiképzésének költségeit az újvidéki önkormányzat finanszírozza. A kiképzés után azok kaphatnak majd munkát, akik sikeresen vizsgáznak. A pályázatban nem esik szó arról, meddig tart a kiképzés, a hatályos törvény azonban előírja, hogy két és fél hónapig folyik majd a felkészítésük – olvasható a 021.rs hírportálon.

Kommunális rendőröknek azok a munkanélküli személyek jelentkezhetnek, akik befejezték a középiskolát, és legalább egy évet dolgoztak már a szakmában, valamint megfelelő pszichofizikai képességeik vannak. A feltételek közé tartozik még a büntetlen előélet, és az is, hogy mostanáig nem kaptak felmondást állami finanszírozású intézményben.

Az érdeklődőknek a versenypályázatra el kell küldeniük életrajzukat, az állampolgárságukat igazoló bizonylatot, a befejezett középiskoláról szóló diplomát és bizonyítványt, az anyakönyvi kivonatukat, továbbá egy bizonylatot arról, hogy már dolgoztak a szakmában, és arról is, hogy büntetlen előéletűek.

A pályázati dokumentációt május 11-éig lehet elküldeni a városi felügyelőség (Dimitrije Tucovića 3.) címére.

A versenypályázat lezártával a bírálóbizottság értesíti majd a pályázókat a tudásfelmérés időpontjáról és helyszínéről, majd ezt követően kiválasztják azokat, akik megfelelnek ezeknek a követelményeknek, és megkezdődhet a kiképzésük.