2024. április 19., péntek

Hogyan juthatunk el Görögországba?

Mivel a Görögországba való beutazással kapcsolatban a görög idegenforgalmi miniszter által felvetett lehetőségek még mindig nincsenek érvényben, ezért a nagyobb turisztikai vállalatok még várják a hivatalos szabályokat.

A turisztikai irodákban egyre nagyobb az érdeklődés, s a legtömegesebben azok jelentkezek, akik pótutalványokkal rendelkeznek. Azok akik önszervezésben utaznának, akár holnaptól meg is tehetik, egyelőre Bulgárián keresztül érhetik el a célországot.

Az utazási irodák már előkészítették a görögországi kínálatokat, azonban a Szerbiai Idegenforgalmi Ügynökségek Szövetségétől (YUTA) még nem kaptak zöld utat.

Branislav Abjanović a Kompas utazási iroda a VRT kérésére elárulta, remélték, hogy már április közepén elfogadják  az előzetes terveket, azonban még mindig nem kaptak pontos információt arról, hogy mi is lesz a protokoll. Kitért arra is, hogy az utazni vágyók egyre türelmetlenebbek.

Hozzátette, hogy még mindig reménykednek, hogy az ünnepek végeztével többet fognak megtudni a helyzetről.

Srđan Ruškuc a bookiraj.com munkatársa elárulta, hogy az egyéni utazások esetén problémák lehetnek a szálloda és apartman foglalásokkal, jelenleg azokat ajánlja lefoglalni, amelyek a leghosszabb lemondási határidőkkel rendelkeznek.

A repülőgépes utazás kapcsán hozzátette, hogy olyan jegyeket váltsunk, amelyek visszaválthatók, vagy helyettesíthetők. Illetve az érkezésnél nem szabad elfelejtenünk, hogy a jelenleg hatályos görögországi szabályok szerint a turisták nem mozdulhatnak el a helységből, amelybe a foglalásuk szól.

A jelenlegi járványügyi szabályok szerint Görögországba önálló utazás esetén a beoltottságról szóló igazolással, vagy negatív PCR-teszttel, antitestekről szóló teszttel, valamint antigén-gyorsteszttel lehet bejutni.