2024. április 19., péntek

Lezárult Szép Vajdaság fotópályázatunk ötödik köre

Érzelmekkel teli és szeretetet sugárzó fotók érkeztek be Szép Vajdaság fotópályázatunk ötödik körében, a Több mint Anya! témakörben. Örömmel tapasztaltuk, hogy ez a forduló is felkeltette Olvasóink figyelmét, hiszen a beküldött fotók száma visszaigazolja fotópályázatunk létjogosultságát.

A pályázatunkra érkezett fotók erős érzelmi kötődésről árulkodtak anya és gyermeke között, ami a zsűrit is sokszor lebilincselte. Nem volt váratlan az erős érzelmekkel átszőtt fotók hatása, hiszen az anya-gyermek kapcsolat életünk legmeghatározóbb kapcsolata. Az anyai ölelésnek, érintésnek olyan ereje van, amely mindent felülír. S ez az a kötelék, amely sosem szűnik meg.

A beérkezett fotókat a szakmai zsűri – amelynek tagjai Dávid Csilla és Ótos András fotós, valamint Máriás Endre főszerkesztő-helyettes – gondosan bírálta el, és nagyon elégedett volt a beérkezett művekkel. A sok kiváló kép közül kizárólag azokat díjazták, amelyek igazodtak a pályázat témájához.

Az alkotásokat értékelő zsűri döntése értelmében az ötödik kör győztese a Magyar Noémi által beküldött fotó lett, amely Temerinben készült. Nyereményét ezúttal az óbecsei King stúdió biztosítja: egy vászonképet, amelyre a nyertes fotó lesz kinyomtatva, 50 × 70 cm nagyságban.

A nyertes fotó emellett egy héten át a Magyar Szó Facebook-oldalának borítóképe is lesz.

A zsűri különdíját ezúttal Hajas Nikolett kapja Magyarkanizsán készült fotójáért. Nyereménye egy fényképalbum lesz.

A bírálóbizottság külön dicséretben részesítette Puskás Károly, Kávai Zsolt, Szabó Hangya Tibor valamint Matijevics Anikó képeit, és a fotók készítőit egy, a Magyar Szó Lapkiadó Kft. kiadásában megjelent könyvvel jutalmazza, illetve minden jelentkezőnek köszönetet mond a beküldött alkotásokért.

Ellenben azok se búsuljanak, akik ebben a körben nem nyertek, hiszen rövidesen újabb témákban várjuk a fotókat! Addig is keressék lapárusainknál napilapunkat, és lapozzák fel azt, hiszen a beküldött fotókból egy válogatással kedveskedünk, és honlapunkon is viszontláthatják a legjobb fotókat.

Fedezzük fel együtt újra Vajdaság csodáit!

(Kérjük a nyerteseket, hogy a szepvajdasag@magyarszo.rs e-mail-címre küldjék el adataikat, hogy kézbesíteni tudjuk az ajándékokat.)