2024. március 29., péntek

Az oltottak átléphetik a határt

Azok a szerbiai állampolgárok, akik felvették a koronavírus elleni védőoltást, holnaptól PCR-teszt és karanténkötelezettség nélkül léphetnek be Magyarországra, jelentette be Nikola Selaković külügyminiszter, aki ma magyar hivatali kollégájával, Szijjártó Péterrel egyeztetett. A döntés a magyarországi állampolgárokra is érvényes, akik Szerbiába utaznak.

„Alkalmam volt telefonon tárgyalni Szijjártó Péter kollégámmal, és összehangolni a két ország közötti, holnap életbe lépő megállapodást, amely által Magyarország és Szerbia elfogadja és elismeri állampolgárainak oltási bizonylatát, függetlenül a vakcina típusától" – magyarázta Selaković a Tanjugnak.

Mint rámutatott, a megállapodás lehetővé teszi Szerbia állampolgárai számára, hogy Magyarországra utazhassanak, Magyarország állampolgárai pedig Szerbiába lépjenek, koronavírus-teszt vagy karantén-kötelezettség nélkül.

A beoltott szerb állampolgárok továbbá igénybe vehetik azokat a szolgáltatásokat, amelyeket az oltás felvételéhez kötnek Magyarországon.