2024. április 24., szerda

Megtekintették a Vajdasági Klinikai Központ B és C szárnyát

Ma Ana Brnabić miniszterelnök kíséretében Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter, Igor Mirović tartományi kormányfő, dr. Zoran Gojković vajdasági tartományi egészségügyi titkár és Miloš Vučević, Újvidék város polgármestere bejárta a Vajdasági Klinikai Központ B és C szárnyának építését. A politikusokat dr. Edita Stokić, az intézmény igazgatója fogadta – tájékoztatott Facebook-bejegyzésében Pásztor István.

A VMSZ elnöke szerint hihetetlen, de igaz, hogy harmincöt évvel ezelőtt kezdődött a két blokk építése, majd több mint harminc évig meredeztek a csupasz falak, de fél évvel ezelőtt sor került az építkezés folytatására.

– A Vajdasági Klinikai Központ sebészeti részlegei találnak otthonra a mintegy három hektárnyi területű kórházban – mutatott rá Pásztor, hozzátéve: a kórház felépítése és teljes felszerelése, a 16 műtő, az intenzív osztályok, a diagnosztikai részlegek és a kórtermek kialakítása és felszerelése mintegy 52 millió euróba kerül. – Ezt Szerbia a Világbank által nyújtott hitelből pénzeli. A vajdasági egészségügyi rendszer kiváló, modern, hatékony szolgáltatási tartalommal gazdagodik – hívta fel a figyelmet a VMSZ-elnök.

Pásztor szerint az intézmény sok fiatal orvosnak és egészségügyi technikusnak jelent majd kibontakozási és megmutatkozási lehetőséget. – A gyógyulás esélyétől és reményétől nincs fontosabb! – zárta bejegyzését.