2024. április 25., csütörtök
ÁLLATKERTI KÖRKÉP

Simba is látható május elsején

A hosszú hétvégén meghosszabbított munkaidővel várja látogatóit a Palicsi Állatkert

A koronavírus-járvány miatt idén is elmarad a hagyományos palicsi majális. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a hosszú hétvégén ne lenne érdemes Palicsra látogatni. A Palicsi Állatkert ugyanis az ünnepek alatt is várja a látogatókat. Jelena Toljagić, az intézmény oktatási és promóciós tevékenységeinek koordinátora lapunknak elmondta, hogy a hosszú hétvége alatt meghosszabbított munkaidővel tartanak nyitva.

A nemrégiben érkezett fókapár egyike

A nemrégiben érkezett fókapár egyike

Jelena Toljagić arra hívta fel a látogatók figyelmét, hogy aki eljön az állatkertbe, az tartsa be az intézmény járványügyi szabályait.

A május elsejei ünnepek alatt péntektől keddig az állatkert meghosszabbított munkaidővel tart nyitva, 8-tól 20 óráig. Az állatkert területén működő étterem is nyitva tart, így a látogatóknak lehetőségük lesz ételt, üdítőt és egyéb frissítőket vásárolni. Látogatóinkat, ahogy eddig is, arra kérjük, hogy ne nagyobb csoportokban járják körbe az állatkertet. Egy család alkosson egy csoportot, tehát legfeljebb körülbelül öt fő.

Simba, az állatkert perzsa leopárdja

Simba, az állatkert perzsa leopárdja

Az állatkert promóciós koordinátora arra kérte a látogatói csoportokat, viseljenek védőmaszkot az állatkert területén, és a többi óvintézkedést is ismertette.

Ha a csoporttagok nem egy családhoz tartoznak, akkor viseljenek védőmaszkot. Emellett, ha egy másik látogatócsoportot látnak, tartsanak legalább kétméteres távolságot tőlük. A kifutóknál pedig várják meg, míg a másik csoport eltávozik, és utána tekintsék meg az állatokat, annak érdekében, hogy ne alakuljon ki nagyobb tömeg a kifutók előtt – magyarázta az előírásokat a koordinátor.

A gyermekek leginkább a nagymacskákra kíváncsiak

A gyermekek leginkább a nagymacskákra kíváncsiak

Jelena Toljagić a fentiekhez hozzátette, hogy a járványhelyzet miatt az ünnepek alatt az intézmény területén rendezvényeket és gyermekeknek szóló programokat nem tartanak. Emellett azok az állatok, amelyek zárt térben vannak elhelyezve, nem láthatók.

A papagájház, valamint az Eco Központ, ahol többek között a majmok, a kígyók és a kajmánok is találhatóak, zárva tart. De, amennyiben jó idő lesz, akkor a majmoknak, mint például a gyűrűsfarkú makiknak, lehetőséget biztosítunk arra, hogy kimenjenek a szabadba. Így kedvező időjárás esetén a látogatóink is megcsodálhatják a majmokat – mondta Jelena Toljagić.

Az állatkert egyik nagy attrakciója a barna medve

Az állatkert egyik nagy attrakciója a barna medve

Bár az állatkert bizonyos részei a hosszú hétvége alatt sem lesznek látogathatók, nem jelenti azt, hogy a látogatók ne láthatnának igazi különlegességeket sétájuk alatt. Az állatkert új jövevénye ugyanis már megtekinthető a kifutóján.

Bár a perzsa leopárdunk, akinek a neve Simba, érkezését hivatalosan még nem jelentettükbe, már itt van az állatkertben, és a látogatók meg is tekinthetik őt. Emellett újdonságaink az antilopok, a deguk, a tarajos sülök. Egyébként tapasztalataink szerint a gyermekek leginkább az oroszlánokra kíváncsiak, emellett nagyon örülnek, ha kint vannak a majmok is. Egyik nagy attrakciónk a barna medve. Érdekes még a nemrég érkezett fókapárunk is, akik állandóan kint vannak a kifutókon, így a nap folyamán bármikor láthatók – sorolta a látnivalókat Jelena Toljagić.

Az állatkertbe egy jegy ára 300 dinár, a szülői 800 (anya és apa saját gyermekeikkel 15 éves korig), míg a gyermekeknek 15 éves korig és a nyugdíjasoknak 200 dinár. A hétévesnél fiatalabb gyermekeknek szülői kíséret mellett a belépés ingyenes.

Nyuszik is láthatók az állatkertben

Nyuszik is láthatók az állatkertben